Батьки можуть самі обирати форми навчання для дітей — Шмигаль

Батьки можуть самі обирати форми навчання для дітей — Шмигаль

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що батьки можуть самі обирати форми навчання для своїх дітей.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на Урядовий портал, про це Шмигаль сказав в ефірі програми "Сніданок з 1+1".

Він зауважив, що згідно з рішенням уряду 1 вересня цього року проходить у класичній формі загалом в Україні. Однак у "червоних зонах" навчання відбуватиметься дистанційно.

"Сьогодні в Україні є можливість навчатися як у традиційній формі, так і дистанційній, екстернатній або домашній. Батьки можуть обирати будь-яку з цих форм навчання", - зазначив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Для дистанційного навчання до швидкісного інтернету підключать 2500 шкіл - Шкарлет

Шмигаль додав, що продовжуватимуть транслюватися телевізійні уроки, щоб діти у сільській місцевості могли здобувати знання і пройти навчання дистанційно.

Окремо Прем’єр підкреслив, що з держбюджету регіонам виділяється освітня субвенція, з якої місцеві органи влади можуть здійснювати закупівлю засобів індивідуального захисту, антисептиків тощо.

Читайте також: Міносвіти підготувало нові правила дистанційного навчання на карантині

"Якщо таких коштів не вистачатиме, Кабмін готовий виділити їх додатково або зробити перерозподіл за заявою відповідних власників таких навчальних закладів. Власниками закладів є місцеві органи самоврядування і вони мали забезпечити їх усім необхідним. Ми це контролюємо. Відповідні комісії виїжджали в школи протягом двох попередніх тижнів і контролюватимуть ситуацію надалі", - сказав Шмигаль.

За словами глави уряду, вищі навчальні заклади працюватимуть так само, як середні та дошкільні. Однак якщо ВНЗ перебуватимуть у "помаранчевій зоні" буде заборонено навчання в групах понад 20 осіб.

Читайте також: Карантин і 1 вересня: Шкарлет розповів, як працюватимуть школи і виші

Як повідомляв Укрінформ, напередодні керівник Міністерства освіти і науки Сергій Шкарлет закликав учителів не навантажувати учнів зайвим матеріалом і зробити цей навчальний рік безпечним, доброзичливим і зрозумілим для батьків і школярів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-