СБУ спростувала демонтаж її плити з іменами загиблих на Донбасі

СБУ спростувала демонтаж її плити з іменами загиблих на Донбасі

Фото
Укрінформ
У СБУ спростували інформацію політтехнолога Тараса Березовця стосовно демонтованої плити з іменами загиблих на Донбасі співробітників СБУ.

Про це йдеться у дописі СБУ у Фейсбук, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні окремі «експерти» поширили інформацію, що в Центрі спеціальних операцій «А» СБУ, нібито, демонтували та розбили плиту з іменами загиблих співробітників Служби. Однак ця «сенсація» не відповідає дійсності», - йдеться у повідомленні.

Фото: СБУ
Фото: СБУ

У відомстві заявляють, що насправді плита ціла і неушкоджена перебуває в музеї ЦСО «А», як і емблема підрозділу. А образ Богородиці на території Центру спеціальних операцій було встановлено на прохання матерів і дружин загиблих Героїв. Адже саме Оранта є символом мудрості, єдності і материнського захисту воїнів від негараздів.

Читайте також: Вандали намагалися зруйнувати скульптуру дівчинки з колосками біля Музею Голодомору

«Ми пам’ятаємо кожного співробітника СБУ, який загинув, захищаючи цілісність і недоторканність України. І просимо окремих «експертів» не спекулювати на пам’яті загиблих Героїв», йдеться у повідомленні.

Раніше політтехнолог Тарас Березовець написав у Телеграмі, що у центрі спеціальних операцій СБУ «Альфа» на вимогу нового керівництва, нібито, була демонтована плита з прізвищами загиблих співробітників. А герб Альфи замінили на Оранту.

Читайте також: Копи затримали вандала, який розтрощив в’їзд на Труханів острів у столиці

ЦСО «А» – окремий підрозділ Служби безпеки України. Її співробітники виконують завдання з припинення терористичних актів і дій, які загрожують безпеці держави, звільнення заручників, захоплення небезпечних злочинців, захисту учасників кримінального судочинства, працівників судів та правоохоронних органів, членів їхніх сімей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-