Правоохоронці заблокували канал переправлення російських нелегалів з України в ЄС

Правоохоронці заблокували канал переправлення російських нелегалів з України в ЄС

Фото
Укрінформ
Правоохоронці викрили осіб, які через український кордон переправляли нелегалів з Російської Федерації до країн Євросоюзу.

Про це у Фейсбуці інформує прокуратура міста Києва, передає Укрінформ.

“За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 6 повідомлено про підозру двом особам, які займались незаконним переправленням нелегалів через державний кордон України до країн Євросоюзу поза пунктами пропуску ( ч. 3 ст. 332 КК України)”, - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування встановило, що на території Києва та інших регіонів нашої країни функціонувала злочинна група, діяльність якої полягала у організації незаконного переміщення нелегальних мігрантів із території РФ до України, а потім - до країн ЄС.

Зазначається, що учасники цієї групи на власних авто доставляли мігрантів (переважно вихідців з країн Близького Сходу) до завчасно орендованих квартир, забезпечували їх проживання, побут та харчування, та у подальшому здійснювали перевезення цих осіб до прикордонних районів західних областей нашої держави з метою незаконного переправлення через держкордон.

“У четвер, 20 серпня 2020 року, в межах кримінального провадження проведено 20 обшуків на території м. Києва, а також Закарпатської, Одеської та Хмельницької областей, за результатами яких вилучено мобільні термінали, комп’ютерну техніку, банківські картки та інші речові докази”, - поінформували у відомстві.

Читайте також: СБУ спростувала фейк ФСБ про "викрадення" ватажка бойовиків на Донбасі

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів, встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до цих злочинів.

Як повідомлялося, правоохоронці затримали у Дніпрі нелегала, який продавав підроблені паспорти та посвідчення водія.

Фото: kyiv.gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-