У РФ блогера обвинуватили у передачі до України секретів московського метро

У РФ блогера обвинуватили у передачі до України секретів московського метро

Укрінформ
У кримінальній справі, порушеній у РФ проти блогера Андрія Пижа, якого підозрюють у незаконному доступі до державної таємниці, фігурують засекречені документи про станції московського метрополітену.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ТАСС із посиланням на джерело в правоохоронних органах РФ.

«Його обвинувачують у провезенні на територію України даних, пов'язаних з лініями метрополітену в Москві, а також підземними транспортними спорудами мобілізаційного призначення, які охороняються законом і правоохоронними органами РФ. Ці відомості належать до держтаємниці», - сказав співрозмовник російського агентства.

Андрій Пиж, який має громадянство Росії та України, веде YouTube-канал urbanturizm, де викладає ролики з промислових об'єктів, у тому числі закритих. На його блог підписані 799 тисяч осіб.

Читайте також: ФСБ затримала у Севастополі чергового "українського шпигуна"

6 серпня Пижа заарештував Міщанський суд Москви за «незаконне отримання відомостей, що становлять держтаємницю, поєднане з її поширенням або переміщенням за кордон». Йому загрожує від трьох до восьми років колонії.

За версією слідства, на флешці, яку Пиж перевіз в Україну, були знайдені документи, що становлять держтаємницю. Адвокат блогера Олексій Хальзов повідомляв, що ці дані «пов'язані з якимось транспортом, але це не має відношення до військових». Захисник також додав, що блогер не збирався торгувати цією інформацією та частково визнав свою вину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-