До кримінальної відповідальності у липні притягнули майже сотню корупціонерів - НАЗК

До кримінальної відповідальності у липні притягнули майже сотню корупціонерів - НАЗК

Укрінформ
Протягом минулого місяця суди притягнули 98 корупціонерів до кримінальної відповідальності та ще 505 – до адміністративної.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції.

"За липень Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення (Реєстр корупціонерів), поповнився 611 публічними службовцями. Суд притягнув до кримінальної відповідальності 98 осіб, а до адміністративної - 505. Також на вісьмох осіб накладені дисциплінарні стягнення", - йдеться у повідомленні.

У відомстві наголосили, що загалом від початку року до Реєстру корупціонерів внесено 2629 осіб.

Читайте також: Посадовців, які не подали декларації, за рік поменшало майже на третину - НАЗК

За інформацією НАЗК, з усіх кримінальних правопорушень, вчинених протягом липня, 65 стосувалися пропонування хабаря, 10 були пов’язані зі зловживанням впливом. Ще чотири порушення - це привласнення, розтрата або заволодіння майном через зловживання службовим становищем.

З усіх адміністративних правопорушень, вчинених у липні, 466 стосуються несвоєчасного подання декларації; у 35 випадках не подані повідомлення про реальний конфлікт інтересів або ухвалення рішень в умовах реального конфлікту інтересів.

Як повідомлялося, НАЗК адмініструє Реєстр корупціонерів з лютого 2019 року. Дані в Реєстрі оновлюються за результатами судових рішень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-