Справа Шеремета: захист Антоненка виклав докази на спростування обвинувачення

Справа Шеремета: захист Антоненка виклав докази на спростування обвинувачення

Укрінформ
Захист підозрюваного у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета, ветерана АТО Андрія Антоненка (Ріффмастера) опублікував матеріали, відкриті стороні обвинувачення, а також повні копії його трьох сторінок у соцмережах.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті юридичної фірми “Сенс Консалтинг”, долученої до захисту Антоненка.

“Публікуються матеріали, відкриті стороні обвинувачення захистом Андрія Антоненка 3 серпня 2020 року. Зокрема, посилання на скачування резервних копій його соціальних профілів, листування з професором Бірчем і органом досудового розслідування”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що паперові матеріали містять два томи, і перший том стосується “порушення прав людини та упередженість слідства”, а другий — докази, зібрані на спростування обвинувачення.

“Перший том присвячений антології хибного звинувачення, а також опису наклепів на підозрюваних, порушенням прав людини в ході розслідування. Другий том містить деякі дослідження фактичних даних, отриманих захисниками в ході досудового розслідування”, - уточнюється у повідомленні.

Читайте також: Справа Шеремета: Апеляційний суд залишив Антоненка під вартою

Також бажаючі можуть скачати за посиланнями повні копії трьох профілів Антоненка у соцмережах — копію профілю Фейсбук Андрія Антоненка за 2016 рік; копію профілю Фейсбук Loui Cyfer (псевдонім Антоненка, ще одна сторінка у Фейсбуці — ред.); і копію профілю RiffMa$ter у Вконтакте.

У “Сенс Консалтинг” поінформували, що з профілів видалене лише приватне листування, окрім листування з іншою підозрюваною у цій справі, лікаркою і волонтеркою Юлією Кузьменко та іншими особами, які надали згоду на таку публікацію.

“Однак повні резервні копії зберігаються у нас, їх контрольні суми зафіксовані і повідомлені стороні обвинувачення”, - уточнили у юридичній фірмі.

Зазначається, що копії Гугл акаунтів і вмісту мобільного телефона повністю і без цензурування передані стороні обвинувачення, і вони не містять таємниці приватного життя третіх осіб.

Читайте також: Справа Шеремета: суд відпустив Кузьменко під домашній арешт

“На жаль, ми не можемо поки що їх оприлюднити, оскільки видалення конфіденційної інформації є занадто трудоміським процесом. Фрагменти надамо на запит”, - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що це - не усі докази, на які посилається захист. “Частково докази невинуватості (експертизи зросту невідомих на відео і антопометричні вимірювання Антоненка) представила сторона обвинувачення. Ми поступово будемо їх публікувати після отримання обвинувального акта”, - повідомили у “Сенс Консалтинг”.

Уточнюється, що оригінали висновків британського професора Айвана Бірча, а також документи про його залучення (постановка задачі, листування, оплату, тощо) стороні захисту досі не надані.

“Зараз захист продовжує проводити низку експертиз і збирає ряд доказів, включаючи візуалізацію і 3D-моделювання, а також аналізує деякі зібрані стороною обвинувачення матеріали. По мірі надходження будемо також їх публікувати, в межах поваги до приватності інших осіб”, - поінформували у юридичній фірмі.

Як повідомлялося, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи щодо вбивства Шеремета. Слідство підозрює лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка. 25 травня Печерський суд Києва задовольнив клопотання прокурорів і змінив запобіжний захід Яні Дугарь з домашнього арешту на звільнення під заставу у розмірі 168 тис. гривень.

Кузьменко й Антоненко залишалися у СІЗО. 11 серпня Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід Кузьменко на цілодобовий домашній арешт.

17 серпня Кузьменко повідомила, що їй 18 серпня вручать обвинувальний акт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-