МОЗ оновило перелік країн

МОЗ оновило перелік країн "червоної" та "зеленої" зон

Документ
Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я оприлюднило оновлений перелік країн "червоної" та "зеленої" зон.

Як передає Укрінформ, він доступний на сайті МОЗ.

У переліку наводяться дані щодо 194 держав, які є членами Всесвітньої організації охорони здоров'я, про кількість активних випадків захворювання на COVID-19 на 100 тис. населення.

Читайте також: МОЗ хоче посилити покарання за напади на працівників “швидкої”

Зокрема, в Україні станом на 14 серпня цей показник становить 45,6. Таким чином, країна віднесена до "зеленої" зони.

За даними Державного агентства розвитку туризму, станом на 14 серпня до "зеленої" зони віднесено Польщу, Нідерланди, ОАЕ, Франція, Азербайджан та Болгарію. У ній також залишаються Єгипет, Туреччина і Хорватія.

Натомість у списку країн "червоної" зони залишаються Албанія та Чорногорія. Загалом до цієї зони віднесено 55 країн, стосовно 15 держав немає даних про захворюваність на COVID-19.

Після повернення з відпочинку у країнах «червоної» зони українці мають піти на самоізоляцію із застосуванням додатку «Дій вдома». Дострокове припинення самоізоляції можливе після отримання негативного ПЛР-тесту. Водночас обсервації не підлягають прибулі з цих країн, якщо вони мають негативний результат тестування на коронавірус методом ПЛР, який проведено не більш як за 48 годин до перетину кордону України.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 14 серпня в Україні лабораторно підтверджено 87 872 випадки захворювання на COVID-19, зокрема за добу 1 732.

У світі, за даними Worldometer, виявлено 21 099 848 випадків захворювання на COVID-19, зокрема летальних 757 997, одужало 13 948 635 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-