В Україні оновили розподіл на карантинні зони

В Україні оновили розподіл на карантинні зони

Укрінформ
В Україні змінили поділ на карантинні зони, включивши до “червоної” деякі райони та міста у Львівській, Івано-Франківській, Рівненський та Одеській областях.

Про це сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час онлайн-брифінгу за результатами засідання Комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо встановлення рівнів епідемічної безпеки поширення СOVID-19, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Червоний рівень у нас встановлений в Івано-Франківській області - Городенківський та Косівський райони. Також червоний рівень встановлений у місті Самбір Львівської області, в місті Біляївка Одеської області, в Рівненській області — місто Дубно, Костопільський та Рівненський райони. Також червоний рівень встановлено в Кіцманському районі Чернівецької області", - сказав Степанов.

Читайте також: Як безпечно сходити у ресторан на карантині — МОЗ дає поради

Він додав, що до переліку регіонів станом на 12 серпня із значним поширенням СOVID-19 відноситься місто Київ, Волинська область, Закарпатська область, Івано-Франківська область, Львівська область, Одеська область, Рівненська область, Тернопільська область, Харківська область, Чернівецька область.

"Це ті області, в яких по всій території був перевищений показник захворюваності, виявлених хворих 40 на 100 тисяч населення за 14 днів. Потім на території кожного з цих регіонів було визначено конкретні райони або міста, в яких встановлювався різний рівень небезпеки... По всіх цих областях встановлені різні рівні: і жовтий, і зелений, і помаранчевий, і червоний. Вся інформація буде доступна на сайті Кабінету Міністрів та Міністерства охорони здоров'я", - пояснив Степанов.

За його інформацією, столиця України, яка раніше була у “зеленій” зоні, перейшла до “жовтої” зони.

Читайте також: Для в’їзду українців в умовах пандемії зараз відкриті 42 країни - Кулеба

Він додав, що на території всієї Львівської області, крім Самбора, встановлено “помаранчевий” рівень епідеміологічної небезпеки.

Також Степанов зауважив, що в зонах з червоним рівнем епідеміологічної небезпеки встановлюються наступні обмеження: забороняється робота громадського транспорту, відвідування закладів освіти, діяльність ТРЦ, кафе, ресторанів, спортзалів, кінотеатрів, перетини таких районів можливі лише на власному транспорті, також заборонено посадку в міжобласний транспорт, висадку - дозволено.

"В помаранчевому рівні забороняється діяльність закладів розміщення, крім готелів, діяльність розважальних закладів та ресторанів у нічний час з 24.00 до 7.00 год, діяльність з надання послуг громадського харчування можливо за умови заповненості не більше 50% місць. Також обмежена планова госпіталізація, окрім тих станів, які необхідні для збереження життя людини і можуть призвести до критичних станів. Робота спортзалів дозволена виключно якщо для одної людини забезпечено не менше 10 метрів квадратних площі, є обмеження щодо відвідування закладів освіти - групами не більше 20 осіб. Обмеження на транспорті - перевезення пасажирів в кількості не більше 50% місць. Також припиняється робота розважальних зон в ТРЦ", - сказав Степанов.

Читайте також: Степанов назвав регіони, де найбільше завантажені лікарні через COVID-19

Крім того, міністр зауважив, що у жовтій зоні припиняється відвідування установ соціального захисту, діяльність хостелів, робота розважальних закладів після 24 год., проведення масових заходів всередині закладів громадського харчування для понад 20 осіб.

За словами міністра, у зеленій зоні обов'язковим є масковий режим у громадських будівлях, забороняється проведення масових заходів більше 1 людини на 5 квадратних метрів, заповненість кінотеатрів на 50%, перевезення пасажирів тільки в межах сидячих місць.

"Всі ці обмеження розпочинаються з 00.00 год 17 серпня, тобто з понеділка", - додав міністр.

Степанов зауважив, що обмеження встановлюються на 14 днів і потім можуть бути переглянуті.

Читайте також: Степанов каже, що "друга хвиля" COVID-19 буде восени

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 12 серпня, Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови № 641, яка регулює правила адаптивного карантину, передбачивши нові критерії розподілу адміністративно-територіальних одиниць по зонах епідемічної небезпеки: заповненість ліжок; рівень тестування, рівень захворюваності в адміністративно-територіальних одиницях.

Зокрема, для визначення рівня загрози COVID-19 використовуватимуть не чотири, а три показники: заповненість ліжок - протягом 5 днів поспіль зайнятість ліжок не повинна перевищувати 50%; рівень тестувань - протягом останніх 7 днів кількість тестів методом ПЛР та ІФА повинна становити не менше 24 на 100 тисяч; рівень захворюваності - протягом 14 днів базовий рівень захворюваності не повинен перевищувати 40 на 100 тисяч населення.

Читайте також: На Буковині за добу - найбільше випадків COVID-19 від початку пандемії

Впродовж 1-7 серпня у “червоній зоні” були Тернопіль, Луцьк і Кіцманський район Чернівецької області.

Cтаном на 13 серпня в Україні 86 140 підтверджених випадків COVID-19, з них за добу зафіксовано 1 592.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-