Данілов - про освіту: У військо-промисловому комплексі бракує фахівців

Данілов - про освіту: У військо-промисловому комплексі бракує фахівців

Укрінформ
Рада національної безпеки та оборони провела аналіз системи вищої освіти в Україні в контексті нацбезпеки.

Про це сказав секретар РНБО Олексій Данілов під час круглого столу в Укрінформі «Технології асиметричної протидії зовнішній агресії та шляхи їх ефективного розвитку», організованого Українським інститутом безпекових досліджень (УІБД).

«Силами апарату РНБО ми зробили аналіз, який щойно отримали, його поки не має ні Президент ні Прем’єр-міністр. Завтра ми будемо його відправляти. Це аналіз стану системи вищої освіти та державного замовлення на підготовку фахівців наукових, науково педагогічних та робітничих кадрів саме в контексті національної безпеки. Бо без людей, без мозку ми з вами перемогу не здобудемо. Головне – це фахові люди», - розповів Данілов.

Читайте також: Данілов: Будуть інші види зброї, про які ми сьогодні навіть не здогадуємося

За його словами, аналіз освіти дасть розуміння куди треба рухатись. «Підготовка сучасних висококваліфікованих кадрів – це питання номер один, на превеликий жаль, я можу сказати, що ми багато готували фахівців у різних сферах нашого господарства. Що стосується військо-промислового комплексу спеціалізованих фахівців у нас дуже обмаль, і це факт. Ми розуміємо, що весь світ сьогодні воює мозком. Щоб не відбувалось - чи це біологічна, чи кібер, інформаційна, чи гібридна війна - це вплив на мозок людини. Нам треба давати на це відповідь», - наголосив секретар РНБО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-