Ексдепутата Шепелева засудили до семи років за втечу з-під варти

Ексдепутата Шепелева засудили до семи років за втечу з-під варти

Укрінформ
Деснянський райсуд Києва засудив колишнього народного депутата Олександра Шепелева до семи років ув’язнення за хабар і втечу з-під варти.

Про це інформує Офіс генпрокурора, передає Укрінформ.

"Вироком Деснянського райсуду Києва ... народного депутата Верховної ради України V і VI скликань визнано винним у наданні неправомірної вигоди службовій особі та втечі з-під варти та засуджено до 7 років позбавлення волі зі штрафом 8500 грн та з конфіскацією всього майна", - йдеться у повідомленні.

Слідством встановлено, що обвинувачений, перебуваючи під вартою, двічі упродовж червня-липня 2014 року надав неправомірну вигоду інспектору Київського слідчого ізолятора, який виконував обов’язки начальника варти, за безперешкодне користування мобільним телефоном і створення таким чином умов для втечі. Діючи за попередньою змовою з іншими особами, зокрема з конвоїрами СІЗО, він утік з Київської міської лікарні швидкої медичної допомоги.

Наразі ексдепутат перебуває під вартою. У судах слухаються ще декілька справ щодо нього за фактами організації умисних вбивств, організації озброєної банди, заволодіння державними коштами, замаху на вбивство свідка обвинувачення, організації фальсифікації кримінальної справи та іншими.

Читайте також: СБУ заперечує застосування сили до Шепелева

Вирок Деснянського райсуду іще не вступив у законну силу.

Як повідомлялося, колишнього народного депутата Олександра Шепелева службовці СБУ затримали 8 лютого 2018 року під Києвом. Його підозрювали у розкраданні держмайна, співпраці з ФСБ Росії, замаху на вбивство та організації замовного убивства.

Згодом Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід Шепелеву у вигляді тримання під вартою на два місяці без права внесення застави.

Вперше Шепелев був оголошений у розшук у січні 2013 року за підозрою в причетності до розкрадання коштів "Родовід Банку" на суму понад 220 мільйонів гривень.

Окрім того, ексдепутат фігурував у справах щодо вбивства глави наглядової ради "АвтоКразБанку" Сергія Кириченка у січні 2003 року та щодо замаху на життя колишнього акціонера "Родовід Банку" Сергія Дядечка.

Шепелев утік до Угорщини, яка в березні 2014 року видала його Україні. Однак у липні того ж року він утік з-під арешту з лікарні разом з конвоїром до Росії.

У березні 2015 року Шепелев був затриманий російськими правоохоронцями, а суд дозволив екстрадувати його в Україну. Втім, екстрадиція так і не відбулася, а в серпні 2016 року він був звільнений з російського СІЗО.

Тоді ж стало відомо, що Головна військова прокуратура України відкрила проти ексдепутата справу про державну зраду, оскільки запідозрила його в переході на службу до ФСБ Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-