НСЗУ хоче утричі збільшити тариф на медичну реабілітацію у 2021 році

НСЗУ хоче утричі збільшити тариф на медичну реабілітацію у 2021 році

Укрінформ
Національна служба здоров'я України пропонує на 2021 рік утричі збільшити тариф на надання медичних послуг реабілітації.

Як передає Укрінформ, про це НСЗУ повідомляє у Фейсбуку.

"У Програмі медичних гарантій-2021 за напрямками медичної реабілітації НСЗУ пропонує: виділити в окремий пакет послуг медичну реабілітацію дорослих та дітей від 3 років із загальносоматичною патологією, зокрема для реабілітації пацієнтів із захворюваннями серця, легень, онкологічними захворюваннями тощо. Втричі збільшити тарифи на послуги з медичної реабілітації із 6 554,73 грн до 19 719, 61 грн", - зазначають у НСЗУ.

Загалом на 2020 рік на надання послуг медичної реабілітації НСЗУ уклала договори із 249 медзакладами, чотири  з них приватні.

Зокрема, пацієнти з ураженням нервової системи можуть отримати медичну реабілітацію у 212 медзакладах; пацієнти з ураженням опорно-рухового апарату - у 223; медичну реабілітацію немовлятам, які народились передчасно або хворими, впродовж перших трьох років життя надають у 63 закладах.

Читайте також: НСЗУ хоче втричі збільшити базову ставку на оплату меддопомоги у стаціонарах

На сьогодні НСЗУ вже виплатила медзакладам понад 512 млн грн за надання пацієнтам послуг медичної реабілітації за квітень-липень.

Як повідомляв Укрінформ, Національна служба здоров'я пропонує збільшити бюджет Програми медичних гарантій на 2021 рік до 240 млрд грн із 72 млрд грн, передбачених цьогоріч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-