Українці здатні протистояти агресії РФ своєю єдністю — Ткаченко

Українці здатні протистояти агресії РФ своєю єдністю — Ткаченко

Укрінформ
Українське суспільство здатне протистояти російській агресії тим, що воно може бути єдиним, може слухати одне одного і поважати точку зору іншого.

Таку думку міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко висловив в інтерв'ю Укрінформу.

"Це асиметрична відповідь російській агресії. Їм ми не можемо протиставити ядерну зброю. Їм ми можемо протиставити те, що ми будемо єдиними, сильними, те, що ми визнаємо культурну спадщину різних регіонів і те, що ми можемо вести розмову зовсім в інших парадигмах. Росія використовує наратив, що Україна "слабка і не відбулася". Мені дуже не хотілося, щоб ми в наших медіа використовували ті самі речі - одні патріоти, інші русофіли. Ми маємо суспільство, яке здатне протистояти цій агресії тим, що воно може бути єдиним, може слухати одне одного і поважати точку зору іншого", - сказав Ткаченко.

Читайте також: Культура діалогу, мистецтво, мова, релігія - Ткаченко анонсував серію круглих столів МКІП

Шість років тому, 1 березня 2014 року, Росія офіційно прийняла рішення про введення своїх військ на територію України. Тоді у низці міст півдня і сходу України — Харкові, Дніпрі, Одесі, Херсоні, Миколаєві, Донецьку і Луганську, відбулися масові акції з проросійськими гаслами. Це був черговий етап кремлівського сценарію з окупації України, розпочатого, по суті, ще 20 лютого, коли на території Криму з’явилися перші "зелені чоловічки".

Читайте також: У МКІП розпочали роботу над проєктом медіаграмотності - Ткаченко

РФ продовжує чинити агресію проти України. При тому постійно проводить в інформаційному просторі України, інших країн та міжнародних організацій заходи, спрямовані на висвітлення України з негативного боку, на введення в оману. Українська сторона на міжнародній арені змушена нагадати про те, що РФ, розпочавши цю збройну агресію, порушила фундаментальні норми та принципи міжнародного права, низку двосторонніх та багатьох договорів та угод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-