Кабмін затвердив план заходів до Дня пам’яті захисників України

Кабмін затвердив план заходів до Дня пам’яті захисників України

Укрінформ
Кабінет Міністрів затвердив план заходів з відзначення 29 серпня Дня пам’яті захисників України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінветеранів.

«На засіданні уряду було затверджено розпорядження КМУ «Про заходи з відзначення у 2020 році Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України», який з 2019 року щорічно відзначається в Україні 29 серпня. Проєкт розпорядження розроблений за ініціативи Міністерства у справах ветеранів України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що його основна мета - впровадження нових традицій ушанування пам’яті загиблих воїнів - захисників України. Як очікується, розпорядження матиме позитивний вплив на інтереси ветеранів війни та сімей загиблих, які поклали свої життя в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, сприятиме консолідації та розвиткові української нації.

Читайте також: Президент нагородив орденом "За мужність" п’ятьох загиблих військових

У цей день передбачено приспущення державного прапора України та оголошення загальнонаціональної хвилини мовчання, обмеження розважально-концертних заходів та трансляцій на телебаченні й радіо, покладання квітів до пам'ятників, пам'ятних знаків та місць поховань захисників України, а також проведення національно-патріотичних заходів.

Крім того, обласним та Київська міській держадміністраціям дано доручення до 15 серпня розробити і затвердити свої регіональні плани вшанування пам’яті загиблих захисників України.

Також цього року планується встановлення зменшених копій державного прапора на усіх могилах захисників України, проведення всеукраїнської акції пам’яті «Сонях», велопробігу ветеранів за маршрутом Ужгород – Маріуполь та низки  інших заходів.

Читайте також: На День Незалежності відбудеться Марш захисників України

Як повідомлялося, цей пам'ятний день встановив 24 серпня 2019 року Президент Володимир Зеленський. Дата приурочена до дня найбільших втрат української армії на Донбасі - дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-