У Києві почалися перемовини з Іраном про компенсації за збиття літака МАУ — Кулеба

У Києві почалися перемовини з Іраном про компенсації за збиття літака МАУ — Кулеба

Відео
Укрінформ
У Києві за участю іранської делегації розпочалися перемовини щодо компенсацій за збиття Іраном рейсу Міжнародних авіаліній України PS752.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у відеозверненні, опублікованому на сторінці МЗС у Facebook.

“Сьогодні у Києві розпочалися перемовини щодо компенсацій за збиття Іраном рейсу Міжнародних авіаліній України PS752 за участю іранської делегації. Ми довго добивалися початку переговорного процесу і я вітаю те, що справа нарешті зрушила з місця. Процес не буде легким, але ми працюємо на результат, а це — досягнення справедливості”, - зазначив Кулеба.

Він запевнив, що українське МЗС докладе всіх зусиль, аби компенсації були максимальними.

“Це дозволить хоч трохи полегшити біль та горе рідних, у якому вони живуть вже понад пів року. Ми доб’ємося справедливості, скільки б часу та зусиль це не вартувало”, - підкреслив міністр.

Читайте також: Канада закликає оприлюднити дані "чорних скриньок" збитого літака МАУ

Як повідомлялося, 8 січня 2020 року після зльоту з аеропорту Тегерана ракетою було збито літак Boeing-737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ. На борту перебували 176 осіб: 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед них 11 українців - двоє пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Також серед загиблих - громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Великої Британії.

Читайте також: Єнін - про авіакатастрофу в Ірані: Стенограма "чорних скриньок" підтвердила незаконне втручання

18 липня Іран відправив до Парижа "чорні скриньки" зі збитого у січні українського пасажирського літака авіакомпанії МАУ. Пізніше заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін повідомив, що бортові самописці успішно прочитані та розшифровані, стенограма підтвердила факт незаконного втручання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-