В Україні на перетинах

В Україні на перетинах "зелених" та "червоних" зон встановлять "карантинні" пости

Укрінформ
У "червоній" зоні буде обмежено рух міського або міжміського транспорту, на перетині "зеленої" та "червоної" зон будуть встановлені відповідні пости.

Про це на брифінгу 29 липня сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Те що стосується перетину кордонів між “червоною” та “зеленою” зонами. В “червоній” зоні буде обмежено рух міського транспорті, міжміського транспорту. Звичайно, в такому випадку будуть встановлені відповідні пости на перетині “зеленої” та “червоної” зони. Ми зараз робимо це на рівні адміністративно-територіальних одиниць, це буде або місто, або район”, - сказав Степанов.

Він нагадав, що Кабінет міністрів змінив правила запровадження карантинних обмежень , ввівши з 1 серпня поділ країни на умовні 4 зони: зелену, жовту, помаранчеву і червону.

Читайте також: “Зелена” та “червона” зони: Україна раз на тиждень оновлюватиме перелік країн

Визначення, до якої зони відноситься та чи інша адміністративно-територіальна одиниця, буде робитися на основі 4 критеріїв: завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, середня кількість тестувань методом ПЛР та ІФА ; коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19; показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19.

При відхиленні протягом 5 днів від певних показників приймається рішення про перехід адміністративно-територіальної одиниці до більш м’якої або більш суворої зони.

Степанов поінформував, що інформація щодо того, до якої зони віднесений той чи інший регіон чи адміністративно-територіальна одиниця буде доступна на сайті МОЗ.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 29 липня в Україні лабораторно підтверджено 67 597 випадків COVID-19, за добу 1022 випадки. 37 394 людей одужали, 1650 померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-