Резніков запропонував створити держпідприємство для утримання КПВВ

Резніков запропонував створити держпідприємство для утримання КПВВ

Укрінформ
Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков запропонував створити окреме держпідприємство, яке відповідатиме за утримання КПВВ.

Про це розповів перший заступник міністра Ростислав Замлинський у програмі «Насправді: Донбас» в ефірі телеканалу «ДОМ».

«Міністерство реінтеграції, Олексій Юрійович Резніков, як профільний віцепрем'єр, виступив з ініціативою про створення окремого державного підприємства, в зоні відповідальності якого буде утримання КПВВ», - сказав заступник міністра.

За його словами, йдеться про три КПВВ на адмінкордоні між Херсонською областю та АР Крим, чотири КПВВ у Донецькій області і три в Луганській (один з яких діє - це «Станиця Луганська», а також «Золоте» і «Щастя», які планують відкрити).

«Це буде зона відповідальності конкретно взятого державного підприємства, яке забезпечуватиме і відповідний благоустрій, і утримання», - зазначив чиновник.

Замлинський уточнив, що в міністерстві розуміють, що рано чи пізно окуповані території все одно перейдуть під повноцінну юрисдикцію української влади, тому ці КПВВ не стаціонарні.

Читайте також: Режим повної "тиші" не забороняє відповідь на порушення та провокації - Резніков

«Ми припускаємо, що вони будуть з модульних конструкцій. І дуже хочемо, щоб найближчим часом вони були на кордоні з Російською Федерацією. Там, де це передбачено в рамках міжнародних домовленостей», - висловив позицію представник Міністерства реінтеграції.

Як повідомляв Укрінформ, 23 липня спеціальний представник глави ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі посол Хайді Грау повідомила, що планується відкриття двох нових КПВВ на Донбасі - в населених пунктах Золоте і Щастя Луганської області - не пізніше 10 листопада 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-