Українців поки не пускають у Німеччину за безвізом - посольство

Українців поки не пускають у Німеччину за безвізом - посольство

КАРАНТИН
Укрінформ
Попри обіцянки у соцмережах про начебто організацію поїздок до Німеччини та інших країн ЄС за наявності лише біометричного паспорта, “безвізові” подорожі наразі не є можливими через запроваджені урядами європейських країн карантинні обмеження.

Про це нагадали у посольстві України в ФРН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У соцмережах поширюється інформація про перевезення українських пасажирів приватними перевізниками через польський кордон при наявності виключно біометричного паспорта – “по безвізу”. Вкотре наголошуємо, що з огляду на запроваджені в ЄС епідеміологічні обмеження наразі громадяни України тимчасово не мають права в’їжджати на територію Німеччини у рамках безвізового режиму з туристичною, приватною чи діловою метою”, - повідомили у посольстві.

Дипломати нагадали, що право на в’їзд на територію країн ЄС наразі мають громадяни України - власники посвідки на проживання в країнах ЄС або візи відповідного типу, що має юридичну силу посвідки на проживання.

“Польські прикордонники ретельно перевіряють документи на кордоні. Тому в’їхати тільки по біометричними паспортам не є наразі реальним з огляду на існуючі обмеження. Проте реальними є ситуації, коли ці перевізники, які не несуть жодної відповідальності за продаж квитків, зважаючи на вказані обмеження, після прийняття негативного рішення на в’їзд польськими прикордонниками залишають наших громадян на кордоні”, - наголосили у посольстві.

Українців просять максимально уважно та виважено поставитися до всіх сумнівних пропозицій у соцмережах та не порушувати законодавство ЄС, що несе за собою неприємні наслідки, не наражати на небезпеку себе і близьких.

Також у посольстві нагадали, що у надзвичайних ситуаціях (лікування, догляд за хворими близькими, смерть близьких), у випадках возз’єднання родин, навчання, лікування від тяжких, в першу чергу, онкологічних захворювань, сезонних робіт передбачено, як виключення, в’їзд, зокрема, до Німеччини, але виключно за умови пред’явлення відповідних офіційних документів.

Читайте також: Німеччина може ввести обов'язкове тестування на COVID-19 для приїжджих

Керівництво держави та МЗС України ведуть постійні перемовини з ЄС щодо зняття заборони на в’їзд для громадян України. Рішення ЄС зумовлено виключно актуальним станом епідеміологічної ситуації як в країнах Європейського Союзу, так і в нашій державі. Як тільки кількість нових захворювань на COVID-19 піде на спад (розрахунок іде за формулюванням ВООЗ), ЄС перегляне своє рішення. При цьому за кожною з країн Євросоюзу залишається право щодо коригування загального списку, додали у посольстві.

Як повідомлялося, згідно з останніми даними ресурсу Worldometer, у світі підтверджено 16 689 533 випадки зараження коронавірусом, зокрема 657 502 летальних, одужала від недуги 10 275 291 особа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-