В Укрінформі відкрилась виставка «Shut UP! Голос демократії в небезпеці»

В Укрінформі відкрилась виставка «Shut UP! Голос демократії в небезпеці»

Фото
Укрінформ
У рамках інформаційної кампанії з підтримки ув'язнених у Криму та на Донбасі громадських журналістів, яку започаткувало Міністерство закордонних справ спільно з громадськими організаціями, у вікнах Укрінформу відкрилась виставка плакатів українського митця Миколи Коваленка «Shut UP! Голос демократії в небезпеці».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під час пресконференції на тему «НЕсвобода слова на тимчасово окупованих територіях України» Микола Коваленко, який нині мешкає в Словаччині та є автором міжнародної виставки тематичних плакатів про захист свободи слова, зазначив, що про утиски журналістів на окупованих територіях України має дізнатися весь світ.

Виставка Миколи Коваленка «Shut UP! Голос демократії в небезпеці» / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

“Зараз проблема свободи слова — це не лише в Україні, Словаччині, це проблема всього світу. І для мене дуже цікаво було дивитись як це бачать в Японії, Мексиці, Португалії, Ірані. І те, що відбувається зараз в Криму та на Донбасі... про це треба говорити. Я, як дизайнер, говорю своїми плакатами, роботами та організовую співтовариство дизайнерів, щоб якось висвітлити цю проблему”, - розповів Коваленко.

Своєю чергою перший заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова пообіцяла створити виставку на базі опублікованих плакатів та історій 11 громадських журналістів з Криму, які зазнають тортур з боку окупаційної російської влади. Інформація про виставку буде поширена через десятки українських посольств та представництв в усьому світі, аби про проблему свободи слова на окупованих територіях дізналась уся світова спільнота.

“На базі цих робіт — це 21 плакат, які ми обрали із сотні кращих, які робили провідні фахівці світу, відомі дизайнери, - ми зробимо виставку разом з персональними історіями 11 осіб, про які ми говорили сьогодні і які виконують функції громадянських журналістів. І ця виставка із фокусом на те, що таке свобода слова на окупованих територіях, які виклики Україна має по захисту журналістів і некласичних журналістів, вони будуть розповсюджені серед наших посольств - це десятки закордонних дипломатичних установ, які потім цю тему, підхоплюючи в столицях різних країн, донесуть цей дискурс до якомога ширших кіл”, - наголосила Джапарова.

Читайте також: У Новограді-Волинському експонують виставку картин племінниці Лесі Українки

Виставка 21 плаката у вікнах Укрінформу триватиме протягом двох тижнів. Наступна виставка, що міститиме історії 11 громадських журналістів з Криму, стартує у вересні та буде безстроковою, поінформувала заступник міністра.

Як повідомляв Укрінформ, 21 липня перший заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова повідомила про старт масштабного проєкту з підтримки громадських та професійних журналістів, які зазнають утисків та тортур на окупованих частинах Донбасу та АР Крим.

Проєкт покликаний максимально поінформувати міжнародну спільноту про утиски свободи слова в Криму та арешт 11 громадських журналістів та стрімерів “Кримської солідарності”: Сервера Мустафаєва, Тимура Ібрагімова, Марлена Асанова, Сейрана Салієва, Ремзі Бекірова, Руслана Сулейманова, Османа Аріфмеметова, Рустема Шейхалієва, Нарімана Мемелемінова, Ернеса Аметова та Амета Сулейманова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-