Міноборони запевняє, що ЗСУ не бракує боєприпасів

Міноборони запевняє, що ЗСУ не бракує боєприпасів

Укрінформ
Міністерство оборони постійно здійснює заходи щодо забезпечення потреби Збройних сил України у боєприпасах та створення їх нормативних запасів, і браку у боєприпасах наразі немає.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«Станом на липень 2020 року оборонним відомством проводиться робота із закупівлі 152-мм снарядів у встановленому порядку відповідно до визначених асигнувань. Триває переддоговірна робота щодо закупівлі 82-мм, 120-мм мін; 122-мм, 152-мм пострілів визначеної номенклатури, в тому числі за імпортом», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, постачання боєприпасів здійснюватиметься відповідно до умов укладених контрактів за графіками поставки з урахуванням виробничих можливостей.

Читайте також: Раді пропонують "перезавантажити" Укроборонпром

Крім того, Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, ДК «Укроборонпром» та Міністерством оборони України проводиться робота щодо організації замкнутого циклу виробництва боєприпасів та їх елементів на базі підприємств оборонно-промислового комплексу України у рамках державної цільової програми.

Згідно з Державною цільовою програмою створення та освоєння виробництва боєприпасів та продуктів спеціальної хімії на період до 2021 року, на Міністерство оборони України покладено завдання щодо проведення дослідно-конструкторських робіт на розроблення визначених типів боєприпасів.

За інформацією пресслужби, протягом 2017-2019 років прийнято на озброєння (допущено до експлуатації) Збройних сил України понад 10 типів боєприпасів, триває розроблення ще 9 нових видів. Крім того, опрацьовано план, який передбачає відновлення виробничих потужностей зі складання і ремонту боєприпасів на визначених арсеналах упродовж 2020-2022 років.

В Міноборони повідомили, що у поточному році забезпечено стале фінансування заходів з розвитку та закупівлі ракетно-реактивного озброєння за державним оборонним замовленням. Зокрема, за результатами виконання державного оборонного замовлення на кінець 2020 року планується: розпочати державні випробування модернізованої високоточної ракети до БМ «Смерч»; модернізувати необхідну кількість пускових установок БМ «Смерч» для стрільби новими ракетами; закупити близько 200 високоточних ракет до БМ «Смерч»; відновити з модернізацією 200 ракет до БМ «Смерч»; продовжити створення ракет до БМ «Град» з підвищеною дальністю; завершити створення берегового ракетного комплексу «Нептун» та розпочати його закупівлю; закупити пускові установки та ракети до протитанкових ракетних комплексів відповідно до потреб визначених Збройними силами України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-