Охорона посольства Ізраїлю і Нацполіція провели спільні навчання

Охорона посольства Ізраїлю і Нацполіція провели спільні навчання

Фото, відео
Укрінформ
У столиці працівники патрульної поліції, вибухотехнічної та кінологічної служб провели спільні тактичні навчання зі службою безпеки Посольства Ізраїлю.

Про це повідомляє Укрінформ.

«На території дипломатичної установи, в умовах максимально наближених до реальних, працівники різних підрозділів поліції Києва спільно з представниками служби безпеки Посольства Ізраїлю відпрацювали алгоритм дій при виявленні невідомих підозрілих предметів. А саме від отримання виклику до знешкодження ймовірної вибухівки», - йдеться у повідомленні.

Посольство Ізраїлю і Нацполіція України провели спільні навчання / Фото: Тарасов Володимир. Укрінформ

Як зазначається, до поліції регулярно надходять виклики щодо виявлення підозрілих предметів, речей або замінувань об’єктів, а працівники служби оперативно реагують та виїжджають на перевірку.

«Більшість повідомлень виявляються завідомо неправдивими, але наші співробітники відпрацьовують їх як потенційну загрозу безпеці громадян. Тому під час навчань ми відпрацьовували вигадане повідомлення про підозрілу сумку, яку виявили на території Посольства», - поінформував начальник відділу забезпечення вибухобезпеки вибухотехнічного управління столичної поліції Володимир Іщук.

Патрульні поліцейські огородили територію ймовірного місцезнаходження вибухівки, після чого вибухотехніки, аби запобігти неконтрольованому вибуху, застосували пристрій для радіоперешкод.

Далі кінолог зі службовим собакою оглянули підозрілий предмет на наявність вибухових речовин, а інші працівники за допомогою рентгенографічного комплексу перевірили вміст сумки, яку згодом помістили у вибухозахисний контейнер для подальшого знищення.

Також працівники вибухотехнічної служби продемонстрували принцип дії радіокерованого робота для безпечного транспортування вибухового пристрою до місця знищення.

Згодом, наприкінці заходу, зі свого боку представник Посольства Ізраїлю в Україні подякував працівникам поліції за оперативну та ефективну роботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-