Степанов назвав гідну зарплату для медиків в Україні

Степанов назвав гідну зарплату для медиків в Україні

Укрінформ
Нинішній рівень зарплат медиків є недостатнім, а заробітна плата лікаря в Україні повинна стартувати від 20 000-25 000 гривень.

Про це заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов в ефірі політичного ток-шоу "Голос народу", передає пресслужба МОЗ.

"Я вважаю, що мінімальна зарплата лікаря повинна стартувати від 20-25 тисяч гривень, якщо ми хочемо мати професійних лікарів з гідними умовами праці, від яких ми будемо вимагати якісно нас лікувати", - сказав він.

Читайте також: Степанов обіцяє покрити недофінансування Житомирського перинатального центру

Міністр зазначив, що з 1 вересня 2020 року передбачено збільшення зарплати медиків на 3500 гривень. За його словами, цього недостатньо — тому наступного року підвищення зарплати медпрацівникам будуть закладені в тарифи на лікування.

"Я завжди вважав, що лікар, або медична сестра, або водій "швидкої" не можуть отримувати зарплату таку, яку вони отримують сьогодні. Це неприпустимо. Але ми зробили перший крок", - резюмував Степанов.

Читайте також: Зеленський доручив Степанову навести лад з медичним забезпеченням ветеранів

Як повідомляв Укрінформ, другий етап медичної реформи, що стартував 1 квітня, передбачає, що заклади охорони здоров’я, які надають спеціалізовану і високоспеціалізовану медичну допомогу, отримуватимуть кошти за договором з НСЗУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-