На Банковій одинадцятий день протестують шахтарі

На Банковій одинадцятий день протестують шахтарі

Відео
Укрінформ
У Києві під стінами Офісу Президента 11-й день триває Всеукраїнська безстрокова акція протесту шахтарів, які вимагають вирішити проблеми вугільної галузі країни.

Про це на своїй сторінці у Facebook 10 липня повідомив голова Незалежної профспілки гірників України (НПГУ), народний депутат Михайло Волинець.

"Одинадцятий день Всеукраїнської безстрокової акції протесту шахтарів. Вугільні регіони мають жити! Навіть якщо це не збігається з бізнес-планом деяких слуг народу", - наголосив профспілковий лідер.

Раніше він повідомляв, що протестувальники розраховують, що дуже скоро усі українські шахти вийдуть з вимушеного простою, а гірники повернуться до роботи.

Читайте також: Шахтарі вимагають насамперед гарантованого збуту вугілля - Буславець

За словами Волинця, Центренерго має проявити державницьку позицію і надати пріоритет українському вугіллю, яке має закуповуватися на державних шахтах. Решту потреби, на його переконання, Центренерго може купувати на вільному ринку, за конкурентними цінами і умовами, які задовольняють сторони.

В акції протесту у Києві, яка розпочалася 30 червня, приймають участь шахтарі ДП "Мирноградвугілля", "Добропіллявугілля", "Селидіввугілля", "Первомайськвугілля", "Львіввугілля", "Волиньвугілля" та працівники інших вугледобувних підприємств країни.

Читайте також: Держава не має боргів перед шахтарями – Прем'єр

Гірники та їх дружини продовжують страйкувати під стінами Офісу Президента, намагаючись таким чином привернути увагу до своїх проблем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-