Закон до вступ випускників з Донбасу не означає визнання атестатів ОРДЛО — комітет Ради

Закон до вступ випускників з Донбасу не означає визнання атестатів ОРДЛО — комітет Ради

Укрінформ
Ухвалення закону, який дозволяє випускникам шкіл із тимчасово окупованих територій вступати до вищих навчальних закладів без складання ЗНО, не означає визнання Україною атестатів про освіту, виданих в ОДЛО.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак (фракція “Слуга народу”) 9 липня під час брифінгу «Зелене світло для випускників з окупованих територій: можливі наслідки дозволу вступу до українських ВНЗ без здачі ЗНО», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що стосується атестатів, ми їх справді не визнаємо. Діти звертаються до центрів “Крим-Україна” або “Донбас-Україна” складають два іспити, отримують українське свідоцтво про повну загальну середню освіту, а потім складають внутрішні іспити», — пояснив Бабак.

Водночас стосовно дітей загиблих або поранених учасників АТО/ООС голова профільного комітету зазначив, що вони гарантовано навчаються безкоштовно.

Читайте також: Закон про вступ без ЗНО для випускників з ОРДЛО і Криму передали на підпис Зеленському

«Що стосується дітей інших категорій людей, які загибли або поранені на фронті, вони переводяться на бюджет автоматично. Я не бачив ще жодної заяви, яка б не була задоволена Міністерство освіти з проханням перевести з контракту на бюджет дитину загиблого бійця,» — прокоментував парламентарій.

Як повідомляв Укрінформ, 3 липня Верховна Рада ухвалила зміни до закону "Про вищу освіту" щодо особливостей вступу до закладів вищої освіти осіб з тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, Донецької та Луганської областей, що дозволяє абітурієнтам із окупованих територій вступати до вишів без складання ЗНО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-