Повістки для випускників: Шмигаль доручив узгодити призов і вступну кампанію

Повістки для випускників: Шмигаль доручив узгодити призов і вступну кампанію

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив керівникам Міністерства оборони та Міністерства освіти та науки врегулювати ситуацію, коли випускникам почали надходити повістки до військкомату.

Як наголосив він на засіданні уряду 8 липня, хлопцям необхідно надати можливість спокійно підготуватися до вступ у виші навчальні заклади, повідомляє кореспондент Укрінформу .

«Я прошу міністра оборони та в.о. міністра освіти краще скоординувати комунікацію і саму роботу з цього питання, щоб батьки й діти не нервували. Тому що хлопці, які досягли 18-літного віку, і хочуть вступити до віщих навчальних закладів, мають таку можливість отримати. І їм не варто бігти зараз вручати терміново повістки», - сказав Шмигаль.

Також він висловив переконання, що надалі призов проводитиметься відповідно до затверджених процедур.

Читайте також: Міносвіти просить відтермінувати призов для випускників шкіл та коледжів

Як повідомлялося, МОН у зв’язку з численними зверненнями випускників, які почали отримувати повістки із військкоматів, розмістило на своєму сайті роз’яснення.

У документі наголошується, що ситуація, зокрема, зумовлена тим, що у 2020 році початок вступної кампанії (у зв’язку з епідемією коронавірусу) перенесли на серпень, а весняний призов було продовжено до кінця липня.

В.о. міністра освіти Сергій Шкарлет звернувся до Міноборони з клопотанням про надання відстрочки від весняного призову випускникам закладів загальної середньої, професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти 2020 року, а також про прийняття рішення щодо призову таких осіб вже під час осіннього призову у разі, якщо вони не продовжать навчання.

Також у МОН нагадали, що за традицією випускники закладів середньої та вищої освіти отримували повістки під час осіннього призову, після завершення вступної кампанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-