Кулеба не очікує, що у липні ЄС перегляне дозвіл на в’їзд українців

Кулеба не очікує, що у липні ЄС перегляне дозвіл на в’їзд українців

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба не очікує, що Європейський Союз у середині липня дозволить громадянам України в’їзд на свою територію з огляду на ситуацію із захворюваністю на COVID-19 у країні.

Про це дипломат заявив під час онлайн-брифінгу 7 липня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас останніми днями і протягом пари тижнів була негативна статистика приросту кількості нових захворювань, а це один з критеріїв, на які зважає ЄС під час ухвалення рішень, тобто не лише середня цифра хворих на 100 тисяч населення, а й динаміка приросту за останній час. Тому я не очікую, що наступного тижня це рішення (про заборону в’їзду для громадян України до країн ЄС – ред.) буде переглянуте. Але ми, безумовно, працюватимемо з європейськими колегами, щоб щойно Україна впишеться в ці нормативи, ми одразу отримали це «зелене світло» з боку ЄС», - сказав Кулеба.

Читайте також: Для в'їзду українців відкриті 23 країни

У цьому контексті він нагадав, що показник захворюваності на коронавірус у країнах ЄС минулого тижня становив 16 хворих на 100 тис. населення.

Кулеба також зазначив, що Міністерство охорони здоров’я України інтегроване у відповідні механізми ЄС і комунікує ці цифри на регулярній основі.

Як повідомляв Укрінформ, 30 червня Євросоюз оприлюднив рекомендації щодо поступового відкриття зовнішніх кордонів із 1 липня та визначив 15 країн, громадянам яких буде дозволено безперешкодний в’їзд. Критерієм для включення до "дозволеного" списку визначені насамперед епідеміологічні показники - рівень захворюваності на COVID-19 в таких країнах не може перевищувати показники держав ЄС. Україна до цього переліку поки що не потрапила. Рада ЄС переглядатиме та по змозі розширюватиме цей перелік кожні два тижні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-