В Україні створять кандидатський резерв держслужбовців

В Україні створять кандидатський резерв держслужбовців

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила Закон “Про внесення змін до закону України "Про державну службу" щодо кандидатського резерву”.

Ухвалення відповідного законопроєкту №3491 у другому читанні та в цілому з необхідними техніко-юридичними поправками підтримали 258 депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Необхідність ухвалених законодавчих новацій зумовлена необхідністю використання професійного потенціалу кандидатів на посади державної служби, які набрали найбільшу загальну кількість балів за результатами складання загального рейтингу кандидатів, що взяли участь у конкурсі, але не визначені суб’єктом призначення або керівником державної служби переможцями конкурсу.

Цей закон встановлює можливість автоматичного запрошення через особистий кабінет на Єдиному порталі вакансій державної служби кандидата, інформація про якого міститься в базі кандидатського резерву, до участі у конкурсах на інші посади державної служби, якщо його професійна компетентність відповідає вимогам до таких посад. Інформація щодо таких кандидатів також може надаватися на відповідні запити державних органів.

Також закон встановлює однорічний строк перебування в базі кандидатського резерву інформації щодо зазначених кандидатів (з дати оприлюднення інформації про переможця конкурсу або про відсутність переможця конкурсу).

Читайте також: Немчінов розповів про рішення уряду для роботи держслужбовців

Порядок ведення та застосування даних бази кандидатського резерву, а також використання попередніх результатів оцінювання вимог таких кандидатів пропонується передбачити в Положенні про базу кандидатського резерву, яке затверджується Кабінетом міністрів України.

Автори законопроєкту прогнозують, що його ухвалення як закону сприятиме забезпеченню доступу до державної служби більшої кількості професійних осіб, які володіють необхідними знаннями, уміннями та навичками, моральними і діловими якостями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-