Суд залишив без змін запобіжний захід Стерненку

Суд залишив без змін запобіжний захід Стерненку

Фото
Укрінформ
Київський апеляційний суд залишив екслідеру одеського "Правого сектору" Сергію Стерненку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Відповідне рішення ухвалено 3 липня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Колегія суддів вирішила: ухвалу Шевченківського райсуду столиці про застосування відносно Стерненка Сергія В'ячеславовича запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту залишити без змін, а скаргу захисників залишити без задоволення", - оголосив суддя.

На судовому засіданні адвокати Стерненка просили змінити йому запобіжний захід на особисте зобов'язання. Серед поручителів були голова парламентської фракції партії "Голос" Кіра Рудик, екскерівник МОЗ Уляна Супрун і колишній в'язень Кремля Володимир Балух.

Стерненко прийшов до суду / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Як повідомлялося, 15 червня Шевченківський райсуд міста Києва обрав Стерненку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. При цьому, за словами активіста, місцем перебування під час домашнього арешту в ухвалі суду було вказано "військову частину в Одесі" за місцем прописки, але його "туди не пускають, бо це режимний об’єкт".

Читайте також: СБУ завершила слідство у справі Стерненка

Згодом прокурор у справі подав клопотання про зміну адреси домашнього арешту.

16 червня, суддя Шевченківського райсуду Києва Олена Мєлєшак задовольнила клопотання прокурора у справі Стерненка щодо зміни адреси для виконання запобіжного заходу із місця прописки в Одесі на місце проживання в Києві.

Водночас Стерненко зазначив, що відповідно до судового рішення, контроль за дотриманням запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту залишився за поліцією Одеси.

Стерненку 11 червня оголосили про підозру у вчиненні злочинів за ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та ст. 263 ч. 2 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.

Увечері 24 травня 2018 року двоє зловмисників скоїли напад на Стерненка та його дівчину. Відбиваючись, активіст смертельно поранив одного з них ножем у живіт. Ножові поранення були і в самого Стерненка та в другого нападника, якого поліція невдовзі затримала, але відразу ж відпустила, надавши йому статус свідка, а пізніше — державну охорону.

25 червня Стерненко повідомив, що Служба безпеки завершила слідство в його справі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-