Стерненко під судом порвав ухвалу, якою його відправили під домашній арешт

Стерненко під судом порвав ухвалу, якою його відправили під домашній арешт

Фото, відео
Укрінформ
Активіст Сергій Стерненко порвав під Шевченківським райсудом резолютивну частину ухвали суду, якою йому було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він нагадав, що в ухвалі суду написано, що йому необхідно відбуватися домашній арешт у військовій частині в Одесі, "куди мене не пустять, бо це режимний об’єкт, і це — місце моєї прописки".

"Суддя мав інформацію, що я мешкаю в Києві, і її давав прокурор, і клопотання було про те, щоб дати мені запобіжний захід, мабуть, за адресою в Києві, але вони дали ухвалу, що я маю відбувати домашній арешт в Одесі на вулиці Приморська, 37, - там знаходиться загін прикордонників. Я прямо бачу, як я приходжу до прикордонників і кажу їм: «Добрий день, я тут живу»... Ми просили суддю роз’яснити це рішення – він втік, ми просили прокурора роз’яснити це рішення – він втік. Але, якщо я не виконаю це судове рішення, значить, я порушу покладені на мене обов’язки. Значить, прокурор прийде в суд і скаже, що дивіться, що Стерненко не виконав рішення суду по запобіжному заходу. Наступний за тяжкість запобіжний захід, який можна просити – це лише тримання під вартою", - сказав активіст, при цьому порвавши ухвалу суду.

Читайте також: Суд відправив Стерненка під домашній арешт

Стерненко також попросив активістів не розходитися і сказав, що наразі з адвокатами вирішуватиме далі, що робити.

Під судом над Стерненко. Фото: Анатолій Сірик, Укрінформ

Читайте також: Захист запевняє, що Стерненко не втече

Як повідомлялося, 15 червня Шевченківський суд продовжив розгляд клопотання щодо обрання запобіжного заходу Стерненку.

Суд визначив йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, вказавши місце перебування на домашньому арешті, за словами Стерненка, військову частину в Одесі, куди його не пустять.

Йому 11 червня було повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та ст. 263 ч. 2 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу.

Читайте також: Поліція призначила службове розслідування після затримань під судом у справі Стерненка

Увечері 24 травня 2018 року двоє зловмисників скоїли напад на Стерненка та його дівчину. Відбиваючись, активіст смертельно поранив одного з них ножем у живіт. Ножові поранення були і в самого Стерненка та в другого нападника, якого поліція невдовзі затримала, але відразу ж відпустила, надавши йому статус свідка, а пізніше — державну охорону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-