Поліція призначила службове розслідування після затримань під судом у справі Стерненка

Поліція призначила службове розслідування після затримань під судом у справі Стерненка

Укрінформ
За фактом застосування сили працівниками поліції під час затримання правопорушників біля Шевченківського районного суду в Києві, де обирають запобіжний захід активісту Сергію Стерненку, призначено службове розслідування.

Про це інформує відділ комунікації поліції Києва.

У відомстві нагадали, що поліцейські затримали п'ятьох осіб біля Шевченківського райсуду: спочатку, за інформацією поліції, один з чоловіків спровокував конфлікт із журналістами, а інші перешкоджали поліцейським під час затримання правопорушника і нецензурно висловлювалися.

«Їх доставляють до управління поліції для встановлення анкетних даних і надання пояснень. Після першочергової перевірки буде надана правова кваліфікація їхнім діям. Окрім того, за фактом застосування сили поліцейськими під час затримання призначено службове розслідування», - йдеться у повідомленні.

Усі матеріали будуть передані до Державного бюро розслідувань.

Читайте також: Поліція затримала п’ятьох учасників сутички під Шевченківським райсудом

Як повідомлялося, 15 червня Шевченківський суд продовжив розгляд клопотання щодо обрання запобіжного заходу Стерненку. Під судом – кілька сотень активістів, які прийшли на підтримку Стерненка.

Раніше, 11 червня, в Головному слідчому управлінні СБУ Стерненку було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів за ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та ст. 263 ч. 2 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу.

Пізніше його захист повідомив, що клопотання з обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту розглядатиме Шевченківський районний суд Києва.

Стерненко – активіст з Одеси, учасник місцевого Євромайдану та колишній керівник одеського «Правого сектора».

Читайте також: У "Голосі" кажуть, що поліція мало не побила їх депутата та порвала сорочку

Увечері 24 травня 2018 року двоє зловмисників скоїли напад на Стерненка та його дівчину. Відбиваючись, активіст смертельно поранив одного з них ножем у живіт. Ножові поранення були і в самого Стерненка та в другого нападника, якого поліція невдовзі затримала, але відразу ж відпустила, надавши йому статус свідка, а пізніше - державну охорону.

Загалом у 2018 році на Стерненка в Одесі було скоєно три замахи.

Справи про напади передали до Головного слідчого управління СБУ у Києві - як пояснили у прокуратурі, через «необхідність перевірки інформації щодо можливої причетності до нападів представників місцевої влади та поліції».

За два роки слідство офіційно не встановило організаторів нападів на Стерненка. Жодних вироків у цих справах немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-