Стало відомо, хто пропонував керівництву НАБУ і САП хабар у $6 мільйонів

Стало відомо, хто пропонував керівництву НАБУ і САП хабар у $6 мільйонів

Фото
Укрінформ
Хабар начебто для керівництва НАБУ і САП брав позаштатний агент Антикорупційного бюро Євген Шевченко, а отримав він його від "правої руки" олігарха Миколи Злочевського.

Таку інформацію оприлюднив головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

«Ільяшенко передавав 6 мільйонів доларів позаштатному агенту НАБУ, всім відомому ... Євгену Шевченку! Так! Той самий Шевченко, фігурант численних судових процесів НАБУ, про що, здавалося б, знають усі», - повідомив журналіст.

За його словами, 1 мільйон доларів із суми хабаря, які були передані за посередництво, вилучили в машині Ільяшенка.

«А тепер ще один шок: за що саме давали таку неймовірну суму готівки! За те, що Спеціальний антикорупційний прокурор Назар Холодницький закриє справу скандально відомої компанії «Бурісма», якою володів олігарх Микола Злочевський, і в наглядовій раді якої працював син Джо Байдена, колишнього віцепрезидента США», - пояснив Бутусов.

Він назвав Миколу Ільяшенка одним з найвпливовіших людей в українській владі, «системотворчим і вирішальним у багатьох податкових і в тіньових питаннях».

Своєю чергою Євген Шевченко у Facebook зазначив, що Злочевський думав, ніби за таку величезну суму йому вдасться купити керівництво НАБУ.

«Але щось пішло не так, адже не всі речі, так само як і не всі люди в цьому світі вимірюються грошима - такі ось справи», - написав Шевченко.

Він додав, що $6 млн буде передано в бюджет України. «Такий у нас вийшов антикорупційний податок :) Так що буде бажання ще чого-небудь «повирішувати» - приходь! І друзів своїх приводь - ми таким гостям завжди раді», - підсумував Шевченко.

Тим часом у САП анонсували брифінг Назара Холодницького та директора НАБУ Артема Ситника, де пообіцяли розповісти, хто і чому намагався підкупити керівників антикорупційних органів. Брифінг відбудеться 13 червня об 11:00 у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Читайте також: СБУ викрила арбітражного керуючого на хабарі у $100 тисяч

Як повідомлялося, детективи НАБУ задокументували факт надання колишнім високопосадовцем хабаря у розмірі 6 мільйонів доларів керівнику САП Назару Холодницькому та керівництву НАБУ за закриття кримінальної справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-