З початку червня через “Шегині” до Польщі пройшли понад 13,6 тисячі осіб

З початку червня через “Шегині” до Польщі пройшли понад 13,6 тисячі осіб

Укрінформ
З 1 по 8 червня піший пункт пропуску “Шегині-Медика” у Львівській області в напрямку Польщі перетнули 13 683 особи, що на 46,5% більше, ніж у напрямку України (7 325 осіб).

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу розповіла речниця Бещадського відділу Прикордонної служби РП Елжбета Пікор.

“На ПП “Медика” ми здійснюємо перевірку у шести місцях контролю на вхід до Польщі і трьох – на вихід. Санітарно-епідеміологічні процедури подовжують час здійснення перевірки”, - сказала Пікор.

За її словами, з 1 червня на цьому ПП кордон на вхід до Польщі щодня перетинали від понад 1,5 тис. до майже 2 тис. осіб. Тим часом, кордон у напрямку України за той же період перетинали від понад 300 до понад 1,2 тис. осіб.

Пікор розповіла, що у середу, 3 червня, та у суботу, 6 червня, спостерігався значний час очікування на перетин кордону у напрямку Польщі – до 12 годин. Вона пояснила це великою кількістю людей, які прибули у той час на кордон, і необхідністю дотримання санітарного режиму на кордоні.

Читайте також: Україна поновлює роботу 66 пунктів пропуску на кордонах із Польщею та ще трьома країнами

“Для перетину кордону з Польщею до спеціального павільйону, де вимірюють температуру і проводять усі процедури у зв’язку з пандемією, можуть увійти лише три особи”, - зазначила Пікор.

Як відомо, за даними Головного статистичного управління (GUS) Польщі, на кінець 2019 року території РП перебувало понад 1,3 млн громадян України. З початком епідемії коронавірусу і закриття кордонів в Україну повернулися близько 200 тис. українців. Станом на сьогодні спостерігається зворотний процес повернення на роботу до Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-