ДБР розслідує майже 5 тисяч справ щодо поліцейського свавілля

ДБР розслідує майже 5 тисяч справ щодо поліцейського свавілля

Укрінформ
Найдосвідченіші слідчі ДБР розслідують близько 5 тисяч кримінальних проваджень за фактами жорстокого поводження з боку правоохоронців.

Про це повідомляє ДБР.

«Державне бюро розслідувань розслідує близько 5000 кримінальних проваджень за фактами жорстокого поводження з боку правоохоронців, в тому числі катувань», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, про це заявив в.о. директора Держбюро розслідувань Олександр Соколов під час координаційної наради керівників правоохоронних органів щодо стану протидії катуванням працівниками органів правопорядку, а також нелюдському та такому, що принижує гідність, поводженню і покаранню. Захід відбувся в четвер, 4 червня в Офісі генпрокурора.

Читайте також: Суд арештував сімох учасників поліцейської банди із Павлограда

«У структурі Головного слідчого управління та територіальних управлінь ДБР створено відповідні підрозділи, які здійснюють досудове розслідування фактів вчинення працівниками правоохоронних органів злочинів, зокрема тих, що стосуються жорсткого поводження та катування. Вказану категорію злочинів розслідують найдосвідченіші слідчі Державного бюро розслідувань», – підсумував Соколов.

Як повідомляв Укрінформ, учасники наради в Офісі генерального прокурора узгодили, серед інших заходів, активізацію діяльності, спрямованої на виявлення кримінальних правопорушень з боку правоохоронців.

Читайте також: У поліції введуть систему цілодобового контролю за €20 мільйонів

З цією метою, зокрема, вирішено удосконалити систему реєстрації затриманих осіб; фіксації всіх слідчих та процесуальних дій за їх участі, включаючи результати медогляду та тілесних ушкоджень; механізм застосування заходів безпеки до осіб, що стали жертвами неналежного поводження, особливо тих, що перебувають у місцях несвободи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-