Відкриття кордонів ЄС для українців залежить від статистики COVID-19 – Кулеба

Відкриття кордонів ЄС для українців залежить від статистики COVID-19 – Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба переконаний, що країни ЄС відкриють свої кордони для українців після "незначного покращення" ситуації з COVID-19 в Україні.

Про це Кулеба заявив під час години запитань до уряду в парламенті, коментуючи припущення щодо недовіри в країнах ЄС до української статистики захворюваності, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми ведемо перемовини з усіма країнами, які становлять інтерес для українців як точки, в які вони планують поїхати цього літа. Під час ухвалення цими країнами рішень щодо допуску громадян України немає проблем з довірою до статистики, немає проблем з довірою до кількості тестів", - сказав Кулеба.

Він зауважив, що це проблема цифр як таких, тому що в ЄС встановлений певний ліміт кількості хворих на 100 тис. населення.

"Ми знаходимося дуже близько до цього порогу. Незначне покращення ситуації в Україні дозволить нам вписатися в стандарти, і в’їзд для українців буде відкритий", - переконаний глава МЗС.

Читайте також: Україна прагне створити для туристів можливість виїхати на відпочинок - Кулеба

Як відомо, повна заборона для в’їзду туристів з-за меж ЄС діє до 15 червня, після чого країни-члени замінюють їх на обмеження для туристів з певних країн.

Станом на 5 червня в Україні лабораторно підтверджено 25 963 випадки COVID-19, за добу 553 нових випадки.

У світі загалом підтверджено понад 6,7 мільйона випадків коронавірусу, включаючи 393 тисячі летальних, одужали від цього захворювання більш ніж 3,2 мільйона людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-