Слідство продовжує шукати замовників убивства Шеремета — Аваков

Слідство продовжує шукати замовників убивства Шеремета — Аваков

Укрінформ
Слідство продовжує шукати замовників убивства журналіста Павла Шеремета.

Про це заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"По інших епізодах цієї справи — замовниках і організаторах, механізму виконання - слідство триває. Очевидно, що воно може доповнюватися новими фактами", - сказав міністр.

Він нагадав, що матеріали справи щодо трьох підозрюваних — Юлії Кузьменко, Андрія Антоненка і Яни Дугарь — виділені в окреме провадження, слідство у якому завершене. Нині підозрювані разом з адвокатами знайомляться з матеріалами справи, яких налічується 38 томів, після чого її направлять до суду.

Читайте також: Апеляцію на арешт Антоненка перенесли на 15 червня

Аваков також заликав уникати "політичних спекуляцій" навколо цієї справи.

"Не потрібно спекулювати політично навколо цієї справи. Слідство проведено дуже серйозно. Воно ніяк не пов’язано з персоналіями, кар’єрами - моєю чи інших чиновників", - заявив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, про затримання та оголошення підозр фігурантам справи щодо вбивства Шеремета міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив 12 грудня 2019 року.

Слідство підозрює лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка.

Читайте також: Справа Шеремета: поліція відкидає звинувачення у фальсифікації маршруту підозрюваних

22 травня адвокат Микола Ореховський поінформував, що досудове розслідування у справі про вбивство Павла Шеремета завершено.

25 травня Печерський суд Києва задовольнив клопотання прокурорів і змінив запобіжний захід Яні Дугарь з домашнього арешту на заставу у розмірі 168 тис. гривень. Згодом адвокат Дугарь Віталій Коломієць повідомив, що більше 500 осіб менше ніж за добу перерахували всю необхідну суму для внесення застави.

Кузьменко й Антоненко наразі перебувають у СІЗО.

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля.

Фото Олександра Клименка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-