Зеленський вручив вдові хмельницького спецпризначенця орден

Зеленський вручив вдові хмельницького спецпризначенця орден "Золота зірка"

Фото
Укрінформ
Під час робочої поїздки до Хмельницької області Президент України Володимир Зеленський зустрівся з родиною загиблого заступника командира групи 8-го окремого полку спеціального призначення Сил спеціальних операцій ЗСУ, Героя України старшини Романа Матвійця.

Про це повідомляє Офіс Президента.

«Під час спілкування з родиною Президент оголосив указ про присвоєння Роману Матвійцю звання Героя України та вручив дружині загиблого Валентині Олександрівні орден «Золота зірка», - йдеться у повідомленні.

Зеленський вручив вдові хмельницького спецпризначенця орден "Золота зірка" / Фото: Офіс Президента

Роман Матвієць з травня 2014 року брав безпосередню участь у проведенні Антитерористичної операції на сході України, неодноразово виконуючи важливі, складні та небезпечні завдання в тилу противника. Він загинув 23 липня 2016 року у бойовому зіткненні біля Новозванівки, виконуючи завдання з ведення розвідки.

Розвідгрупа, яку очолював Матвієць, потрапила в засідку та була обстріляна ворогом. Троє розвідників отримали поранення. Під час бою Матвієць, прикриваючи своїх поранених товаришів вогнем, кинувся в напрямку кулеметного розрахунку противника та знищив його. Своїми діями він дав можливість пораненим розвідникам відійти в безпечне місце. Таким чином старшина Матвієць урятував життя побратимів, але при цьому сам отримав смертельні поранення.

Читайте також: Президент нагородив посмертно полковника Межакова

«Роман віддав найдорожче – своє життя – за нашу з вами незалежність. І ми ніколи не забудемо цього подвигу», – сказав Зеленський.

Глава держави також подарував синові Романа Матвійця планшет, про який хлопчик мріяв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-