У Денісової вимагають від Миколи Кулеби вибачень за порівняння ЛГБТІ-спільноти із гвалтівниками

У Денісової вимагають від Миколи Кулеби вибачень за порівняння ЛГБТІ-спільноти із гвалтівниками

Укрінформ
Офіс Уповноваженого Верховної Ради з прав людини вимагає публічних вибачень за поширення мови ворожнечі стосовно ЛГБТІ-спільноти від Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби.

Про це повідомляє пресслужба Офісу омбудсмена у Telegram.

"Уповноваженим внесено подання до Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби з вимогою принести публічні вибачення щодо поширення ним мови ворожнечі стосовно представників ЛГБТІ-спільноти та надалі неухильно дотримуватися вимог антидискримінаційного законодавства", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, під час здійснення моніторингу стану дотримання прав людини в усіх сферах суспільних відносин, здійснюваного Уповноваженим Верховної Ради з прав людини, представники Офісу омбудсмена виявили інформацію, яка свідчить про порушення прав і свобод представників ЛГБТІ-спільноти.

"Уповноваженим Президента України з прав дитини Миколою Кулебою на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook оприлюднено допис, в якому він фактично порівнює ЛГБТІ-родини з гвалтівниками та називає їх однією із загроз сурогатного материнства", - наголосили в Офісі омбудсмена.

На переконання Уповноваженого, вказане висловлювання стосовно представників ЛГБТІ-спільноти є проявом мови ворожнечі, "адже сприяє посиленню упередженого ставлення до цієї категорії громадян та порушує їхнє право на повагу до честі й гідності".

Читайте також: Кулеба - про сурогатне материнство: Це заробляння грошей на торгівлі дітьми

Як учора повідомляв Укрінформ, Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба заявив, що при сурогатному материнстві жінка є інкубатором, який не має права на власне тіло. Він вважає, що за рекламою сурогатного материнства про щасливі сім’ї насправді ховаються важкі випадки. Наприклад, коли сім’ї – фіктивні, коли «подружжям» можуть виявитися і гомосексуальні пари, і ґвалтівники.

Раніше повідомлялося, що у столичному готелі «Венеція», який є відділенням клініки Biotexcom, перебуває 51 дитина, народжена методом сурогатного материнства. Батьки не можуть забрати дітей через карантинні обмеження.

Читайте також: Іспанці хочуть забрати немовлят: Денісова зустрілась із послом щодо сурогатного материнства

У парламенті 15 травня зареєстрували законопроєкт №3488, який запроваджує ліцензування клінік і кримінальну відповідальність за порушення під час сурогатного материнства.

Міністерство соціальної політики наголосило на необхідності розробки національної політики щодо сурогатного материнства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-