Антикорупційний суд заочно заарештував ексвласника VAB Банку

Антикорупційний суд заочно заарештував ексвласника VAB Банку

Укрінформ
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) заочно заарештувала кінцевого власника VAB Банку Олега Бахматюка.

Про це повідомляє Апеляційна палата ВАКС.

Була розглянута апеляція прокурора у справі проти Бахматюка. У квітні слідчий суддя ВАКС відмовив обвинуваченню в арешті.

"За результатами судового засідання суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора та обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Антимонопольний комітет відкрив справи проти групи "Авангард" Бахматюка

За результатами судового засідання суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора та обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"На даний час підозрюваний перебуває поза межами України, після його затримання і не пізніш як через сорок вісім годин з часу доставлення підозрюваного до місця кримінального провадження буде розглянуто за його участю питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м’який запобіжний захід у встановленому законом порядку", - повідомили у суді.

Згадане рішення набрало законної сили з моменту проголошення, є остаточним та оскарженню не підлягає.

Читайте також: Суд дозволив НАБУ затримати Бахматюка

Як повідомлялося, ексвласника VAB банку Олега Бахматюка оголосили у національний розшук 22 листопада 2019 року. НАБУ оголосило йому підозру в справі заволодіння 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту Нацбанку.

За даними пресслужби Національного банку, Бахматюк загалом винен державі 29,3 млрд грн. Сума боргу складається з: 11 млрд грн – Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, який виплатив цю суму вкладникам двох банків – "Фінансова ініціатива" та VAB банку, власником яких він був, 10,6 млрд грн – Національному банку за кредитами рефінансування, виданим згаданим банкам, та 7,7 млрд грн – трьом державним банкам.

Читайте також: Суд переніс розгляд апеляції на відмову заочно арештувати Бахматюка

7 лютого у НАБУ повідомили, що мають рішення суду про затримання ексвласника VAB банку Олега Бахматюка. Він наразі знаходиться за межами України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-