Консульства України в Анкарі та Стамбулі поновили роботу

Консульства України в Анкарі та Стамбулі поновили роботу

Фото
Укрінформ
Консульство при Посольстві України в Анкарі та Генконсульство в Стамбулі поновили консульське обслуговування із врахуванням безпекових вимог. Консульство України в Анталії поновило роботу 20 травня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Туреччині.

Відновлення консульського прийому в Консульстві України при Посольстві в Анкарі / Фото: Ольга Будник. Укрінформ

«Ми відновили консульський прийом, який було припинено понад 2 місяці тому в зв’язку із світовою епідемією коронавіруса. Громадянам України, аби потрапити на прийом, слід пройти попередній запис. З одного боку, це незручність, з іншого боку, момент позитивний - жодних черг. Жива черга відходить в минуле, принаймні на деякий час», - розповів Укрінформу керівник консульського відділу Посольства України в Турецькій Республіці Борис Ясинський.

Відновлення прийому в Генконсульстві України в Стамбулі / Фото: Генконсульства

Попередній запис проходить онлайн, після чого приходить смс з датою та часом візиту. Щодня консульство прийматиме близько 10 осіб.

Консул зауважив, що за час вимушеної перерви у роботі консульських установ, у громадян накопичилося багато питань, що потребують у т.ч. термінового вирішення. «Є такі моменти, що без допомоги консульства в отриманні документа, не обійтися. Наприклад, якщо громадянин хоче взяти шлюб в Туреччині, засвідчити документ, людям потрібні паспорти, тимчасові документи для повернення в Україну», - додав Ясинський.

На вході в консульські установи України в Туреччині встановлено санітайзери, здійснюється термоконтроль. Вимогою до відвідувачів є наявність захисної маски.

Читайте також: З Туреччини поромом до Одеси відправили додому ще 38 українців

«Ми сьогодні відновили прийом за звичним докарантинним графіком, також за попереднім записом. Оголошення розмістили тиждень тому. Все працює, черг немає. Вимоги по протидії поширенню COVID-19 виконано. Якщо відвідувач не має маски, то видаємо ті, що у нас в наявності», - повідомив Укрінформу Генеральний консул України в Стамбулі Олександр Гаман.

У Генконсульстві для прийому громадян працює два вікна, в приміщенні одночасно може знаходитися, з дотриманням соціальної дистанції, двоє громадян. Щодня Генконсульство прийматиме близько 20 громадян.

Генконсул закликав громадян бути уважними та звернув увагу на випадки, коли громадяни під час запису обирають одну консульську дію, а за фактом приходять по іншим питанням.

У Стамбулі нині найбільше громадяни України користуються послугою реєстрації громадянства за народженням, оформлення та отримання паспортів.

Консульство України в Анталії відновило прийом з 20 травня.

«Прийом було відновлено частково. Мова йде про документи лише для громадян України, візи для іноземців на даний момент не видаємо. Прийом проводимо з обмеженням кількості осіб, що одночасно перебувають в приміщенні. Не більше одного відвідувача, в день близько 10», - повідомив агентству Консул України в Анталії В’ячеслав Хоменко.

За його словами, аби мінімізувати повторні звернення, після запису на прийом консульство надсилає детальний перелік необхідних документів, потрібних для вчинення консульської дії. Це максимально мінімалізму час перебування в консульстві.

В Анталії найбільш популярні консульські послуги: оформлення паспортів та нотаріальне засвідчення документів.

За минулу добу в Туреччині було виявлено 948 нових випадків інфікування, 28 людей померли, 1492 одужали. Кількість нових випадків стабільно знижується, так само як і кількість смертей та пацієнтів у реанімаціях. З червня країна готується до поступового початку туристичного сезону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-