Суд закрив справу щодо ексглави НАЗК Корчак

Суд закрив справу щодо ексглави НАЗК Корчак

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження за обвинуваченням ексголови НАЗК у зв'язку із закінченням строків давності.

Про це інформує пресслужба ВАКС.

“У вівторок, 26 травня, у Вищому антикорупційному суді відбулося судове засідання за обвинуваченням колишньої голови Національного агентства з питань запобігання корупції у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 (недостовірне декларування) КК України. 22 травня 2020 року обвинувачена подала до суду клопотання про звільнення її від кримінальної відповідальності та закриття справи у зв'язку із закінченням строків давності, прокурор не заперечував проти вказаного клопотання”, - йдеться у повідомленні.

У суді нагадали, що досудове розслідування за фактом недостовірного декларування правоохоронні органи розпочали у жовтні 2017 року, а обвинувальний акт скеровано до ВАКС наприкінці листопада 2019 року.

Читайте також: У суді зачитали обвинувальний акт ексголові НАЗК Корчак

“Зважаючи на те, що строки для притягнення до кримінальної відповідальності закінчилися у квітні 2020 року, колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання обвинуваченої, звільнила її від кримінальної відповідальності і закрила кримінальне провадження”, - уточнює пресслужба.

Як повідомлялося, НАБУ повідомило про підозру колишній очільниці НАЗК Наталії Корчак у недостовірному декларуванні на 544 тис. грн. Розслідування цих фактів детективи НАБУ розпочали в жовтні 2017 року.

У травні 2017 року журналісти програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» повідомляли, що виявили на паркомісці Корчак у столичній новобудові нову машину Skoda Octavia A7, яку вона не вказала в декларації.

За даними САП, у 2016 році близька особа посадовця придбала автомобіль за 544 390 гривень. Але фактично це майно перебувало в постійному користуванні чиновниці та її чоловіка, тому цей факт мав би бути відображеним у декларації за 2016 рік.

26 листопада 2019 року САП направила до Вищого антикорупційного суду справу щодо Корчак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-