Справа Шеремета: Дугарь призначили заставу й електронний браслет

Справа Шеремета: Дугарь призначили заставу й електронний браслет

Укрінформ
Печерський суд Києва задовольнив клопотання прокурорів і змінив запобіжний захід Яні Дугарь, підозрюваній у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це після судового засідання повідомив кореспонденту Укрінформу адвокат Микола Ореховський.

"Суд задовольнив клопотання прокурорів: змінив запобіжний захід з домашнього арешту на заставу у розмірі 168 тисяч гривень, зобов'язав одягнути електронний браслет і поклав обов'язки перебувати в районі, в якому розміщена військова частина, де Яна проходить військову службу", - зазначив він.

Ореховський наголосив, що захисники Яни Дугарь підготують апеляцію на це рішення і вказав, що суддя Віталій Писанець не взяв до уваги надані стороною захисту документи, а також готовність п'ятьох осіб взяти Дугарь на поруки.

Раніше суддя Віталій Писанець продовжив на 60 діб тримання під вартою одному з підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета – Андрію Антоненку (“Riffmaster”).

Читайте також: Справа Шеремета: суд продовжив арешт Антоненка на два місяці

Як повідомлялося, 12 грудня 2019 року про затримання та оголошення підозр фігурантам справи щодо вбивства Шеремета заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Слідство підозрює лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка. Кузьменко й Антоненко зараз перебувають у СІЗО.

22 травня Микола Ореховський поінформував, що досудове розслідування у справі про вбивство Павла Шеремета завершено.

Читайте також: Справа Шеремета: суд відхилив скаргу захисту Яни Дугарь

Того ж таки дня адвокат Денис Ломанов повідомив, що захисту Яни Дугарь вручили клопотання про зміну їй запобіжного заходу на заставу в розмірі 168 тисяч гривень.

Журналіст Павло Шеремет загинув уранці 20 липня 2016 року в центрі Києва внаслідок підриву автомобіля. Основними версіями злочину було названо професійну діяльність, а також неприязні стосунки та акцію російських спецслужб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-