Зеленський відповів на петицію щодо оренди Києво-Печерської лаври

Зеленський відповів на петицію щодо оренди Києво-Печерської лаври

Укрінформ
Кабінет міністрів України виконує функції з управління або ж передачі іншим суб'єктам в управління об'єктів державної власності, у тому числі Києво-Печерської лаври.

Про це йдеться у відповіді Президента Володимира Зеленського на петицію Олексія Кравчука, який пропонує припинити здавати цей об'єкт в оренду УПЦ МП.

«Згідно з пунктом 1 статті 5 Закону України «Про управління об’єктами державної власності» Кабінет міністрів України є суб'єктом управління, що визначає об'єкти управління державної власності, стосовно яких виконує функції з управління, а також об'єкти управління державної власності, повноваження з управління якими передаються іншим суб'єктам управління», - зазначено у відповіді глави держави.

Автор петиції запропонував Президенту розірвати договір оренди Києво-Печерської лаври з Українською православною церквою Московського патріархату та передати її у використання Православній церкві України (ПЦУ).

Він підкреслив, що Києво-Печерська лавра тисячу років є однією з найбільших святинь українського народу. Він також нагадав, що ПЦУ - автокефальна православна церква на території України, п'ятнадцята в диптиху, яка утворилася внаслідок об'єднання трьох українських православних церков: УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП.

Читайте також: Поліція досі розслідує, куди зникли цінності з Києво-Печерської лаври

Водночас Кравчук додав, що Українська православна церква МП не є автокефальною православна церквою на території України.

Ця електронна петиція була розміщена на вебсайті Офіційного інтернет-представництва Президента України 15 квітня, а 29 квітня вона вже брала необхідні 25 тисяч голосів.

Після набрання 25 тисяч підписів петицію розглядає Президент України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-