СБУ дасть правову оцінку останнім інтерв'ю Гордона

СБУ дасть правову оцінку останнім інтерв'ю Гордона

Укрінформ
Служба безпеки України дасть правову оцінку інтерв'ю Дмитра Гордона, зокрема, з Ігорем Гіркіним після вивчення матеріалу.

Про це сказали кореспондентові Укрінформу у пресцетрі СБУ

"Служба безпеки вивчає останні інтерв'ю Дмитра Гордона, зокрема запис із Наталією Поклонською та Ігорем Гіркіним. Після цього СБУ дасть правову оцінку". сказали у пресцентрі.

Сьогодні на сайті інтернет-видання "ГОРДОН" з'явилося інтерв'ю Дмитра Гордона з одним із ватажків бойовиків "ДНР" 2014 року, так званим міністром оборони "ДНР" Ігорем Гіркіним (Стрєлковим).

Читайте також: Експерт про інтерв'ю Гордона з Поклонською: YouTube нашим законодавством не регулюється

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародна Спільна слідча група заявила, що літак рейсу MH17 був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську. 19 червня 2019 року вона назвала імена чотирьох підозрюваних, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування "Бука". Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник ГРУ генштабу збройних сил РФ, глава "ГРУ ДНР" Сергій Дубинський, підполковник-спецпризначенець ГРУ Олег Пулатов (усі - громадяни РФ), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці "ДНР".

Читайте також: Поклонська може давати інтерв'ю лише як обвинувачена - представник Президента в АРК

Ігор Гіркін, якого також називають Стрєлков, неодноразово визнавав, що брав активну участь в процесі анексії Криму Росією.

У 2014 році він перебував на посаді "міністра оборони" сепаратистів з так званої "Донецької народної республіки",

Саме він повідомив у Twitter, що сепаратисти збили літак, який пізніше виявився пасажирським малайзійським Боїнгом MH17. У результаті атаки загинули 298 людей.

Крім того, на початку травня виклав у Youtube запис інтерв’ю, яке він узяв у Поклонської.

Наталія Поклонська - колишній український юрист, яка після окупації Криму в 2014 році перейшла на бік Росії. Указом президента РФ Путіна була призначена "прокурором" окупованого Криму. Згодом була обрана до Державної Думи РФ.

В Україні проти Поклонської порушено низку кримінальних справ, у тому числі за державну зраду і причетність до незаконної заборони Меджлісу кримськотатарського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-