Суд у “газовій справі” Онищенка дослідив уже 10 томів доказів

Суд у “газовій справі” Онищенка дослідив уже 10 томів доказів

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд, що розглядає "газову справу", фігурантом якої є колишній народний депутат Олександр Онищенко, на засіданні 18 травня розглянув 8 томів письмових доказів, наданих стороною обвинувачення.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Facebook.

"У Вищому антикорупційному суді за участю прокурора САП триває судовий розгляд у так званій «газовій справі» про обвинувачення народного депутата України VII скликання та його фінансового директора. На засіданні долучено та досліджено 8 томів письмових доказів, наданих державним обвинувачем", - зазначають у САП.

Загалом у справі досліджено 10 томів матеріалів.

Наступний розгляд у справі заплановано на 19 травня 2020 року.

Як повідомлялося, "газова справа" — умовна назва кримінального провадження за фактом розкрадання державних коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з публічним акціонерним товариством "Укргазвидобування". Слідство вважає організатором цієї корупційної схеми народного депутата України VII-VIII скликань Олександра Онищенка.

Унаслідок цієї корупційної схеми державі завдано збитків у розмірі близько 3 млрд грн.

Онищенка обвинувачують в тому, що він створив злочинну організацію, учасники якої в період з січня 2013 року по червень 2016 року незаконно заробили понад 1,6 млрд грн на реалізації природного газу. В результаті таких дій ПАТ "Укргазвидобування" (100% акцій належать державній НАК "Нафтогаз України") було завдано збитків у сумі понад 740 млн грн.

Загалом слідство встановило причетність до участі у "газовій схемі" 29 осіб. З-поміж них - двоє людей, які виконували роль співорганізаторів, решта - працівники ПАТ "Укргазвидобування", юрист, фінансисти, керівники компаній тощо.

Читайте також: “Газова справа” Онищенка: у суді оголосили обвинувачення

У межах досудового розслідування восьмеро підозрюваних визнали свою провину й уклали угоди про визнання винуватості. Розслідування ролі ще 12 осіб також завершено: обвинувальні акти стосовно них скеровані до суду. Семеро підозрюваних, зокрема й Онищенко, перебувають у розшуку.

Онищенко втік з України влітку 2016 року.

Водночас 3 грудня 2019 року стало відомо, що його 29 листопада затримали в Німеччині за запитом українських правоохоронців.

11 лютого 2020 року адвокат Онищенка повідомив, що ексдепутат попросив Німеччину про надання політичного притулку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-