“Газова справа” Онищенка: у суді оголосили обвинувачення

“Газова справа” Онищенка: у суді оголосили обвинувачення

Укрінформ
У Вищому антикорупційному суді під час розгляду так званої «газової справи», фігурантом якої є екснардеп Олександр Онищенко, прокурор САП оголосив обвинувальний акт.

Про це інформує пресслужба САП у Facebook.

«13 травня 2020 року у Вищому антикорупційному суді за участі прокурора відбулось перше засідання по суті у «газовій справі» про обвинувачення народного депутата України VII скликання та його фінансового директора. На засіданні прокурор САП оголосив короткий виклад обвинувального акту», - йдеться у повідомленні.

Також під час засідання і сторона обвинувачення, і один із захисників у справі виступили зі вступними промовами.

Читайте також: САП перевіряє інформацію про наявність в Онищенка російського паспорта

Наступний розгляд у справі, на якому вступні промови оголосять інші два захисники, призначено на 10:00 14 травня 2020 року.

Як повідомлялося, ексдепутат Верховної Ради України Олександр Онищенко втік з України влітку 2016 року. Його обвинувачують в тому, що він створив злочинну організацію, учасники якої в період з січня 2013 року по червень 2016 року незаконно заробили понад 1,6 млрд грн на реалізації природного газу.

У результаті таких дій ПАТ "Укргазвидобування" (100% акцій належать державній НАК "Нафтогаз України") було завдано збитків у сумі понад 740 млн грн.

Читайте також: Лояльний до Трампа телеканал намагався отримати візу для Онищенка

Загалом слідство встановило причетність до участі у "газовій схемі" 29 осіб. З-поміж них - двоє людей, які виконували роль співорганізаторів, решта - працівники ПАТ "Укргазвидобування", юрист, фінансисти, керівники компаній тощо.

У рамках досудового розслідування восьмеро підозрюваних визнали свою провину й уклали угоди про визнання винуватості. Розслідування ролі ще 12 осіб також завершено: обвинувальні акти стосовно них скеровані до суду. Сім підозрюваних, у тому числі й Онищенко, перебувають у розшуку.

Водночас 3 грудня 2019 року стало відомо, що Онищенка 29 листопада затримали в Німеччині за запитом українських правоохоронців.

11 лютого 2020 року адвокат Онищенка повідомив, що ексдепутат попросив Німеччину про надання політичного притулку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-