МОН розширив перелік ВНЗ зі спрощеним вступом для випускників з окупованих територій

МОН розширив перелік ВНЗ зі спрощеним вступом для випускників з окупованих територій

Укрінформ
У 2020 році перелік уповноважених закладів вищої освіти, до яких за спрощеною процедурою можуть вступати жителі тимчасово окупованих територій Донбасу та АРК Крим (м. Севастополь), розширився до 91 університету.

Про це повідомляє пресслужба МОН.

"Перелік уповноважених закладів вищої освіти, до яких за спрощеною процедурою можуть вступати жителі тимчасово окупованих територій Донбасу та АРК Крим (м. Севастополь), розширився до 91 університету. З них 77 ЗВО підпорядковані МОН, а 14 – МОЗ, МВС та Мінкульту", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: "Всеукраїнську школу онлайн" планують розширити на весь навчальний рік

Зазначається, що з 2020 року освітні центри “Донбас-Україна” та “Крим-Україна” працюватимуть на базі:

  • підпорядкованих Міністерству охорони здоров’я: Національного медичного університету імені О.О. Богомольця; Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького; Державного закладу “Луганський державний медичний університет”; Донецького національного медичного університету;
  • підпорядкованих Міністерству культури та інформаційної політики: Маріупольської філії Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури; Харківської державної академії культури; Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського; Харківської державної академії дизайну і мистецтв; Коледжу Луганської державної академії культури і мистецтв; Одеської національної музичної академії імені А.В. Нежданової; Львівської національної академії мистецтв;
  • підпорядкованих Міністерству внутрішніх справ: Донецького юридичного інституту МВС України; Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка; Одеського державного університету внутрішніх справ.

Перелік підпорядкованих Міністерству освіти і науки закладів вищої освіти, у яких працюватимуть освітні центри “Донбас-Україна” та “Крим-Україна”, можна подивитися за посиланням.

Читайте також: ЗНО відбудеться з 25 червня до 17 липня - Міносвіти

У МОН додали, що спрощені умови вступу для мешканців тимчасово окупованих територій АРК Крим (м. Севастополь), Донецької та Луганської областей, передбачені законодавством, у 2020 році не зазнали змін.

Вступники з АР Крим та Севастополя беруть участь у конкурсі в межах квоти №2, доступної у кожному з цих закладів вищої освіти. А вступники з території проведення ООС вступають у ці заклади, беручи участь у загальному конкурсі, отримавши бали за вступні іспити.

У робочі дні з 9:00 до 18:00 працює безкоштовна гаряча лінія для вступників із тимчасово окупованих територій (0-800-504-425).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-