ЗНО відбудеться з 25 червня до 17 липня - Міносвіти

ЗНО відбудеться з 25 червня до 17 липня - Міносвіти

Укрінформ
Зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться з 25 червня по 17 липня.

Про це в ефірі телеканалу Україна 24 сказала т.в.о міністра освіти та науки Любомира Мандзій.

"Плануємо провести ЗНО з 25 червня до 17 липня. Перед цим, 15-17 числа, ми повинні провести пробне тестування. Щоб це було безпечно, ми працюємо над алгоритмом, який повинен схвалити державний санітарний лікар", - сказала Мандзій.

Очільниця МОН додала, що дати прийняття до вищих навчальних закладів були змінені. Самі виші повинні скоро опублікувати умови та терміни на своїх сайтах. Також буде відтермінована подача документів, це буде відбуватися в серпні. Водночас сама процедура вступу не змінилася.

Мандзій також повідомила, що навчання в школах триватиме до кінця травня в дистанційному режимі.

Читайте також: Вступна кампанія в Україні розпочнеться на місяць пізніше – МОН

"У школах навчання триватиме до кінця травня, як передбачено термінами навчального року, але ми розуміємо, що воно проходитиме тільки з використанням дистанційних технологій. Що ж до дошкільних навчальних закладів, тут немає поняття закінчення навчального року, так що вони можуть і будуть працювати влітку з урахуванням епідеміологічної ситуації", — сказала вона.

Урядовець додала, що для вступу в перший клас школи повинні самі оприлюднити терміни та правила подачі документів. Найчастіше це онлайн-реєстрація або електронна пошта, а особисто можна буде віднести документи після закінчення карантину. Конкурсу для вступу до першого класу не передбачено, підкреслила вона.

Читайте також: Навчальний рік у школах завершиться дистанційно, до 1 липня - МОН

Як повідомляв Укрінформ, для абітурієнтів з Криму та тимчасово окупованих територій Донбасу працюють 70 освітніх центрів, через які вони можуть вступити до українських вишів. Також послугами освітніх центрів можуть скористатися випускники шкіл, які проживають в населених пунктах вздовж лінії фронту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-