ДБР розслідуватиме побиття поліцією шефредактора Delo.ua

ДБР розслідуватиме побиття поліцією шефредактора Delo.ua

Документ
Укрінформ
Державне бюро розслідувань розслідуватиме справу щодо побиття працівниками поліції шефредактора видання Delo.ua Дениса Ялухіна.

Про це йдеться у відповіді ДБР на запит Детектор медіа.

"Повідомляємо, що за результатом розгляду заяви Ялухіна Д. від 05.05.2020 щодо можливих незаконних дій працівників управління патрульної поліції у м.Києві, 06.05.2020 Київською місцевою прокуратурою №3 до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ознаками злочину...", - йдеться у відповіді на запит.

Так, відомості до ЄРДР внесли за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування в провадженні здійснюють слідчі територіального управління ДБР у Києві.

Як повідомлялось раніше, шефредактор новин видання Delo.ua Денис Ялухін повідомив у Facebook, що 2 травня двоє поліцейських побили його, коли він намагався домогтися від колишньої дружини зустрічі зі своєю дочкою.

Читайте також: Журналіста побили "мажори" після скарги у поліцію на порушення карантину

Ялухін зазначив, що працівники поліції протримали його три години у відділку. Згодом чоловік звернувся в приватну клініку, де лікарі діагностували в нього струс мозку 1-2 ступеня та гіпертонічний криз.

Своєю чергою 5 травня у патрульній поліції Києва повідомили, що Ялухін поводив себе агресивно і бив у двері, а також зауважили, що чоловіка затримали й склали два адмінпротоколи за "дрібне хуліганство" і "злісну непокору законному розпорядженню або вимозі поліцейського". При цьому у поліції уточнили, що заява з приводу неправомірних дій патрульних "перевіряється".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-