Туреччина евакуювала з Аргентини дев'ятьох українців

Туреччина евакуювала з Аргентини дев'ятьох українців

Укрінформ
Туреччина допомогла евакуювати з Аргентини дев’ятьох громадян України.

Вони прибули до Стамбула, звідки через Мінськ полетять до України, повідомив Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

"Я це називаю справжнє стратегічне партнерство в дії, як і в багатьох інших важливих питаннях двостороннього порядку денного. Як результат, наші посольства в Аргентині підготували та погодили список 9 українців, які сьогодні вранці вилетіли до Туреччини", - повідомив посол.

Читайте також: Туреччина надала медичну допомогу понад 60 країнам

Він розповів, що в Аргентині вимушено застряли українці, яким потрібно було повернутись додому. Прямого сполучення з Україною зараз немає. Шість країн, які направили літаки за своїми співвітчизниками, і до яких українська сторона звернулась з проханням сприяти в поверненні наших громадян з Аргентини, нам відмовили.

"Ми також звернулися і до МЗС Туреччини із проханням розглянути можливість допуску громадян України на спеціальний евакуаційний рейс турецьких авіаліній, що організовувався турецькою владою для своїх краян, з Буенос-Айреса. І в цьому випадку ми отримали позитивну відповідь, за що дуже вдячні", - повідомив дипломат.

Читайте також: Майже 100 українців повертаються поромом з Туреччини

Літак "Турецьких авіаліній" мав прилетіти до Анкари, але згодом маршрут було змінено й українці прибули до Стамбула, де ними опікується Генеральне консульство України. Далі евакуйовані полетять додому транзитом через Мінськ.

Фото: facebook.com/andrij.sybiha.7

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-