Для забезпечення усіх лікарень необхідно 165 мільярдів щомісяця – Ляшко

Для забезпечення усіх лікарень необхідно 165 мільярдів щомісяця – Ляшко

Коронавірус
Укрінформ
На забезпечення усіх лікарень засобами захисту потрібно виділяти 165 млрд грн на місяць, тому в Україні визначено близько 300 лікарень для прийому хворих на коронавірус.

Про це сказав заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко під час зустрічі в аеропорту "Антонов" у Гостомелі літака "Мрія" з гуманітарним медичним вантажем, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Місячна потреба усіх закладів охорони здоров'я, які є, в засобах індивідуального захисту складає близько 165 млрд грн за цінами на початок-середину лютого 2020 року. Якщо ми говоримо про заклади охорони здоров`я, які ми визначили в першій хвилі для прийому хворих на коронавірусну хворобу, це близько 300 закладів, то для них вже ця потреба менша, тому ми поступово заповнюємо їх централізованими закупівлями", - сказав Ляшко.

Він додав, що українську систему охорони здоров'я поступово підготували до зустрічі з небезпечною коронавірусною хворобою.

Читайте також: МОЗ: медики отримають доплату у 300% - за це відповідає місцева влада

Крім того, Ляшко наголосив, що рівень заповненості ліжок, передбачених у лікарнях для хворих на коронавірус COVID-19, становить 12-15%.

"Рівень заповненості ліжок, які передбачені для надання медичної допомоги хворим з коронавірусною хворобою, на рівні 12-15%", - сказав він.

Урядовець зауважив, що вантаж з "Мрії" найближчим часом буде захищати медиків та допомагатиме діагностувати захворювання в українців, щоб адекватно і ефективно їх лікувати.

Як повідомлялося, до аеропорту "Антонов" у Гостомелі на Київщині 6 травня літаком "Мрія" доставили медичний вантаж з КНР, закуплений Групою Нафтогаз.

У Нафтогазі повідомляли, що вантажний літак "Мрія" доправить 500 тис. захисних костюмів, 700 моніторів пацієнта, 50 мобільних цифрових рентген-апаратів та 50 портативних УЗД-пристроїв.

Група Нафтогаз за підтримки Офісу Президента та Міністерства охорони здоров'я закупила засоби захисту та медичне обладнання для передачі медзакладам України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-