Терористи

Терористи "ЛНР" вербували чиновницю Пенсійного фонду - СБУ

Відео
Укрінформ
Служба безпеки України зафіксувала чергові спроби псевдоспецслужби "МДБ ЛНР" залучити українських чиновників та громадян до негласної співпраці на шкоду державній безпеці країни.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

"Контррозвідники встановили, що наприкінці березня на посадовця Управління Пенсійного фонду одного з районів Луганщини через месенджер «вийшов» представник так званої "МДБ ЛНР". Його цікавила інформація про персональні дані мешканців району, зокрема колишніх співробітників українських силових структур. За передачу конфіденційних відомостей він запропонував жінці фінансову "винагороду". Чиновниця відмовилася співпрацювати із бойовиками і звернулася до Служби безпеки України. Вона детально розповіла про всі обставини схилення її до протиправної діяльності", - йдеться у повідомленні.

Контррозвідка СБУ також викрила спробу вербування так званою "МДБ ЛНР" мешканця одного з населених пунктів підконтрольної українській владі території Луганщини.

За даними СБУ, чоловік періодично їздив до тимчасово окупованого Луганська в особистих справах. Під час чергової поїздки його затримали бойовики під вигаданим приводом. Погрожуючи позбавленням волі, вони намагалися змусити громадянина погодитися на конфіденційне співробітництво з так званою "МДБ ЛНР".

Читайте також: На Житомирщині СБУ викрила інтернет-пропагандистку, яка закликала до повалення влади

За задумом кураторів він мав збирати відомості про українські військові підрозділи, дислоковані в регіоні. Отриману інформацію представники незаконних збройних формувань розраховували отримувати через засоби електронного зв'язку або під час особистих зустрічей на тимчасово окупованій території.

«Потрапивши у поле зору української контррозвідки, мешканець Луганщини після повернення додому розповів співробітникам СБУ про обставини вербування і поставленні завдання», - зазначили в пресцентрі.

Служба безпеки України вкотре нагадує, що відповідно до ст. 111 Кримінального кодексу України державна зрада карається позбавленням волі строком до 15 років. Водночас звільняються від кримінальної відповідальності громадяни України, які на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їх представників жодних дій не вчинили і добровільно повідомили правоохоронцям про свій зв'язок з ними та про отримане завдання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-